back to top

Domaći i ručno izrađeni proizvodi žena iz Hercegovine i Podrinja na sajmu u Međugorju

Jučer je u Međugorju održan sajam domaćih proizvoda ručne izrade žena iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana, ispred muzeja i galerije „Naša Majka“. Sajam je dio projekta „AveAgri – Unapređenje prilika za zapošljavanje žena kroz suradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena“, podržanog od strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, a implementiranog od strane CPCD-a iz Sarajeva.

Posjetitelji su imali priliku da razgledaju, degustiraju i kupe pažljivo uzgojene proizvode, obogaćene ljubavlju i pažnjom.

Danas se održava konferencija „Kako razvijati kapacitete poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju“ u hotelu Cesarica u Međugorju, s ciljem okupljanja žena u poljoprivredi i donositelja odluka radi rasprave o izazovima i iskustvima u poslu, od osnivanja farmi do sudjelovanja na sajmovima i suradnje s institucijama.

Projekt „AveAgri“ ima za cilj osnažiti žene iz ruralnih područja kako bi zajedno nastupale na tržištu i poticale osnivanje poljoprivrednih zadruga, kroz suradnju proizvođačica, organizacija civilnog društva i institucija.

Objava Domaći i ručno izrađeni proizvodi žena iz Hercegovine i Podrinja predstavljeni na sajmu u Međugorju pojavila se prvo na Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO