back to top

Dobro jutro iz Tomislavgrada: sunčano, toplo i sparno!

Temperatura zraka je 25 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, uz nekoliko žućkastih oblaka, sunce je uranilo i već odavno široko Duvanjsko polje ugrijalo.

Današnji dan je ugodan i blagoslovljen, vedar i sunčan, ali vrlo topao i sparan, što otežava disanje. Nije bila ugodna ni noć jer je sparina ušla u kuće, pa su neki noć proveli na terasama ili balkonima spavajući, što nije česta pojava u duvanjskom kraju.
Ako ste se rano probudili i popili prvu kavu, najbolje je ne planirati previše za danas jer nije vrijeme za rad. Uobičajeno je u duvanjskom kraju u ovo doba, pred blagdan Tavelića, raditi poput krečenja, pranja tepiha i čišćenja, kao da nema više ljetnih dana. Gosti za “Tavelića” ne mare je li kuća uređena, važno je da je stol bogat jelima. Zato ne pretjerujte ni u čemu na ovoj sparini, osim u uživanju u hladovini ili odlasku na plaže mora, jezera, rijeka, a posao neka čeka bolje dane.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima, empatijom, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO