back to top

Digla se cijela zajednica da izgradi prvu farmu: Ljubunčić ponovo oživljava

Prve mlade junice pasmine Black Angus stižu u selo Ljubunčić kod Livna do kraja ovog mjeseca, a njihov novi dom je prva farma u selu udaljenom 17 kilometara od grada.

Ova priča, o vedrom domaćinu koji se vratio svom selu, pokazuje kako su lokalci rado pomogli u izgradnji farme, bez ikakve novčane nadoknade, nego iz čiste želje da se obnovi selo. Glavni junak priče je Jakov Sučić, koji se nakon 35 godina odlučio vratiti svom rodnom kraju.

Farma je smještena na brdu, 2,5 kilometra od sela, i pristup je loš, pa će goveda biti prebačena kamionom. Sučić se zajedno s partnerom iz Amerike upustio u ovaj poduhvat, s ciljem da revitalizira selo i obnovi farmu.

Celokupna zajednica je uzbuđena zbog dolaska prvih 50 komada Black Angusa, što označava početak novog života u selu. Sučić ističe važnost revitalizacije sela i naglašava da će se farmom baviti u naredne dvije godine bez prodaje, samo ulažući u infrastrukturu.

Unatoč izazovima koje ovakav poduhvat nosi, Sučić je optimističan i spreman se suočiti sa svim preprekama koje mu budu na putu. Njegov cilj je vratiti život u selo i obnoviti farmu s govedima, pružajući im udoban i prikladan prostor za boravak.

Ovo je priča o povratku u rodni kraj, o obnovi sela, nadi i zajedništvu. Jakov Sučić je dokaz da se uz trud, entuzijazam i podršku zajednice, može vratiti život u zapuštena sela i ostvariti svoje snove.

Objava Diglo se čitavo selo da izgrade prvu farmu: Vraća se život u Ljubunčić pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO