back to top

Deset godina rada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u BiH: Kardinal Puljić imenovan počasnim članom

Deset godina djelovanja Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u Bosni i Hercegovini obilježena je svečanom sjednicom koja je održana u petak u Mostaru. Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru, postao je počasni član Akademije.

Prema riječima predsjednika Skupštine HAZU-a u BiH, akademika Josipa Muselimovića, tokih deset godina posvećeno je znanosti i umjetnosti kako bi se stvorila atmosfera za napredak društva i mirno stvaranje.

HAZU je obilježio ovaj jubilej nizom aktivnosti, uključujući predstavljanje knjige predsjednika Bevande, izložbu umjetnika te predavanja akademika Rudolfa i profesora Krasića.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja, a posebno se ističe počasno članstvo za kardinala Puljića, koji je istaknuo važnost HAZU-a za očuvanje identiteta hrvatskog naroda u BiH.

Kardinal Puljić zahvalio je Akademiji na priznanju i izrazio nadu da će HAZU nastaviti promicati identitet Hrvata u BiH kroz svoju aktivnost.

HAZU u BiH osnovana je 23. lipnja 2014. godine i trenutno broji 54 člana, birajući članove prema univerzalnim kriterijima. Kardinal Puljić postao je počasni član Akademije.

Fena

Objava HAZU u BiH proslavila deset godina rada, kardinal Puljić počasni član pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO