back to top

Danas je šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler posjetio Hercegbosansku županiju.

Delegacija Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler, posjetili su danas Hercegbosansku županiju.

U zgradi Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu održan je radni sastanak s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom, predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, te zamjenicima predsjedatelja Skupštine Draganom Damjanovićem i Arifom Kovačevićem.

Razgovarano je o evropskom putu BiH, ulozi županija u procesu, kao i finansijskoj podršci EU za BiH.

EU vidi potencijal u HBŽ-u u oblasti zelene energije, poljoprivrede i turizma. Ambasador Sattler istakao je da je EU najveći investitor u BiH te je govorio o obavezama županija u ubrzanju evropskog puta BiH.

Pohvalio je angažman izvršne i zakonodavne vlasti u Hercegbosanskoj županiji jer su dosad ispunile sve zahtjeve iz svoje nadležnosti. Naglasio je važnost otvorenog tržišta EU i većih mogućnosti za razvoj države.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, istakao je da je Bosna i Hercegovina mjesto u EU te da će Vlada Hercegbosanske županije učiniti sve što je potrebno kako bi se ubrzao proces pristupanja zemlje EU.

Vladahbz

Izvor: ( livnovine.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO