back to top

Dan Provincije sv. Josipa održan u duhovnom centru “Kuća Djeteta Isusa” u Livnu

Okupljanje je obuhvatilo oko 50 sestara iz skoro svih zajednica Provincije, predvođenih provincijskom glavaricom s. Terezijom Pervan, uz prisustvo vrhovne glavarice s. Marije Banić i njene savjetnice s. Vedrane Krstičević, objavljeno je na web stranici Sestara Služavki Maloga Isusa.

Nakon blagoslova don Antuna Mate Antunovića, sestre su otputovale iz Splita u Livno, gdje su ih u Duhovnom centru Kuća Djeteta Isusa dočekale domaće redovnice. Sv. Misu u crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici predvodio je gvardijan franjevačkog samostana fra Marko Ešegović. Liturgijsko pjevanje su izveli franjevački postulanti i sjemeništarac, uz pratnju na orguljama.

U svojoj homiliji fra Marko je potaknuo sestre da pronađu put približavanja Srcu Isusovu, naglašavajući važnost nutarnjeg slušanja Božjega glasa. Nakon blagoslova provincijska glavarica s. Terezija zahvalila je domaćinu fra Marku i uručila mu dar.

Druženje se nastavilo u dvorištu samostana, sestre su posjetile muzej i galeriju, a dan je završen molitvom Večernje u samostanskoj kapeli, označavajući kraj Dana Provincije.

J.M., KT

Izvor: ( relax-portal.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO