back to top

Da li će zaposlenici u FBiH ponovo dobiti pomoć u iznosu do 2.520 KM?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine razmatra mogućnost donošenja nove uredbe o isplati pomoći od poslodavca, otkrio je federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vlada FBiH je u prosincu 2023. godine donijela odluku da se iz proračuna FBiH izdvoje sredstva za isplatu jednokratne pomoći zaposlenicima uprave i drugih organizacija koji primaju plaću putem Jedinstvenog računa Proračuna FBIH.

Uredbom je dodatno omogućeno poslodavcima da bez plaćanja poreza na dohodak i doprinosa uposlenima isplate iznos od 2.520 KM, piše Fokus.ba.

Ministar Kraljević je u odgovoru federalnom zastupniku Admiru Čavaliću istaknuo da je navedena Uredba prestala vrijediti 30. lipnja 2024. godine te da će Vlada razmotriti donošenje nove.

Kako je naveo, ukoliko se donese, nova Uredba će biti dio seta fiskalnih mjera koje planira provesti Vlada FBiH kroz svoje programe rada.

Kada je riječ o navedenoj uredbi o isplati pomoći od poslodavaca, iz Udruge poslodavaca FBiH su u svibnju izrazili negodovanje jer nisu bili dovoljno informirani o isplati i nisu bili sigurni u pravno tumačenje Uredbe, zaključuje Fokus.

Objava Hoće li uposleni u FBiH ponovno dobiti pomoć do 2.520 KM? prvi put se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO