back to top

Cijela obitelj ozlijeđena u teškom sudaru između Posušja i Tomislavgrada, uključujući i dvoje djece

Rano jutros, oko 7:20 sati, na magistralnoj cesti Tomislavgrad – Posušje, tačnije u mjestu Mrkodol, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informisanje MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

U ovoj nesreći su učestvovala putnička Volkswagen Touran vozila, čiji je vozač bio M.H. (1990.) iz Travnika, i teretno vozilo (kombi) Renault, čiji je vozač bio M.J. (2003.) iz Mostara.

Prema informacijama iz Ureda za informisanje MUP-a HBŽ za Hercegovina.info, četiri osobe iz VW Tourana su zadobile teške tjelesne povrede, među kojima su bila i dvoje djece. Vozač kombija nije povrijeđen.

Osim vozača Tourana, povrijeđena je i osoba A.H. (1971.) i djeca rođena 2017. i 2018. godine. Svi povrijeđeni su članovi iste porodice iz Travnika. Osoba A.H. i dijete rođeno 2018. godine su zbog ozbiljnosti povreda prebačeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, dok su vozač Tourana i drugo dijete prevezeni u županijsku bolnicu u Livnu.

Zbog ove nesreće, saobraćaj je na tom dijelu ceste obustavljen i preusmjeren na obilazne puteve. Dežurni tužilac Tužilaštva HBŽ je obaviješten i vodi istragu. Očevid obavljaju službenici Policijske uprave Tomislavgrad.

Objava POSUŠJE-TOMISLAVGRAD U teškom sudaru ozlijeđena cijela obitelj, među njima i dvoje djece pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO