back to top

Buhač: Odluka o subvenciji za prvu nekretninu već je na snazi.

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Marija Buhač, obratila se novinarima uoči početka 12. redovite sjednice Skupštine HNŽ-a.

Odgovarajući na upite o primjeni odluke o subvencioniranju poreza na promet prve nekretnine, istakla je važnost omogućavanja vježbeničkog staža s naglaskom na potrebama privatnih gospodarstvenika.

“Počeli smo s primjenom odluke o subvencioniranju poreza na prvu nekretninu. Odobrili smo nekoliko zahtjeva na prethodnoj sjednici Vlade, a za narednu sjednicu imamo već pripremljenih 10 novih zahtjeva. Nema poteškoća pri primjeni ove odluke i postoji veliki interes mladih za subvenciju”, kazala je Buhač.

Za subvenciju poreza na prvu nekretninu je osigurano 750.000 KM, pri čemu je maksimalni iznos povlačenja sredstava 7.500 KM. U ovoj godini planirano je da će biti 100 korisnika, ali s obzirom na visoke cijene nekretnina, predviđa se da neće sva sredstva biti iskorištena.

Buhač je istakla da se odluka o subvenciji za prvu nekretninu već primjenjuje, što je objavljeno na Čapljinskom portalu.

Izvor: ( caportal.net / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO