back to top

35 pločica s osobnim podacima žrtava postavljeno na spomen križeve

Na Groblju mira danas je na spomen križeve postavljeno 35 pločica s osobnim podacima žrtava s područja općine Čitluk. Nakon današnjeg postavljanja za žrtve s područja općine Čitluk postavljena su ukupno 592 križa s pripadajućim pločicama, a postavljanju su nazočili predstavnici Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk, iz kojeg napominju kako svi zainteresirani mogu uplatiti predviđeni novčani iznos za postavljanje križa, kako bi nakon novih uplata križevi s pločicama na kojima su istaknuti osobni podaci žrtava bili postavljeni do kolovoza.

U kolovoz će se na Groblju mira na Bilima održati komemoracija i misno slavlje povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, dok će 1. svibnja na Groblju mira biti obilježen blagdan sv. Josipa Radnika.

Povjerenstvo poziva sve zainteresirane da nazoče misnom slavlju u povodu proslave blagdana sv. Josipa Radnika. Spomenuto misno slavlje održat će se 1. svibnja s početkom u 12 sati. Sveto misno slavlje predvodit će fra Ivica Kyril Pavlović, vlč. Pavo Brainović održat će propovijed, a misno slavlje pjesmom će uveličati župni zbor iz Odžaka.

The post 35 pločica s osobnim podacima žrtava postavljeno na spomen križeve appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO