ZZO HNK: Distribucija premije zdravstvenog osiguranja trajaće do 01.marta 2023.

Cijena premije i ove godine 20 KM

Kupovinom premije zdravstvenog osiguranja po cijeni od 20 KM po osiguraniku, niste u obavezi plaćati 134 zdravstvene usluge.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK uputili su obavještenje za javnost u kojem je navedeno:

U četvrtak, prvog prosinca/decembra, Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona započinje redovnu distribuciju premije osiguranja za 2023. godinu koja će trajati do prvog ožujka/marta iste godine. 
Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite. Cijena premije, kao i prethodnih godina, je 20 KM po osiguraniku.

Osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite (kupovine premije osiguranja) oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi i to:

dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darivali deset (10) i više puta pod uvjetom da su krv darivali u prethodnoj kalendarskoj godini najmanje jednom,

dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta trajno su oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine godišnje premije osiguranja.

Po isteku redovne distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu. 
Djeca koja u 2023. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18-e godine života. 
Pored devet područnih ureda, i ove godine, Zavod je organizirao  punktove za distribuciju premije osiguranja u poštama u Mostaru, Čitluku i Neumu. 
U Područnom uredu Mostar (u Ulici Braće Fejića), izdvojenom šalteru Područnog ureda Mostar (Bulevar narodne revolucije) i Područnom uredu Konjic raditi će šalter pošte na kojemu će se, za vrijeme redovite distribucije, moći vršiti uplate premije osiguranja. 
Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta, poštanski šalter u područnim uredima Zavoda) na  depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298, (Vrsta prihoda 722 611).
Nakon izvršene uplate premije osiguranja osigurane osobe dužne su istu evidentirati u područnim uredima Zavoda ili kod radnika Zavoda koji će u vremenu redovite distribucije biti smješteni u poštanskim uredima u Mostaru, Čitluku i Neumu.
Evidentiranje uplaćene premije osiguranja, osiguranicima je dostupno i putem web stranice Zavoda. Putem forme za slanje Zahtjeva za evidentiranje uplaćene premije  (https://www.zzo.ba/hr/uplata-premije) moguće je poslati podatke o izvršenoj uplati premije osiguranja za uplatitelja i članove obitelji ili neke druge osiguranike za koje je izvršena uplata.  Uz elektronski zahtjev potrebno je dostaviti dokaz o uplati i popis osiguranika za koje je uplaćena premija (ime, prezime i matični broj). 
Uplaćene premije za koje je poslan elektronski zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od jednog radna dana, a potvrdu o evidentiranju istih osiguranici će dobiti na svoju e-mail adresu. 

  HNK: Javni poziv za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini.

radiokonjic.ba

zzo hnk

01.12.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

NE PODNOSE SAMOĆU Četiri horoskopska znaka koja bi dala sve da budu u centru pažnje

Blizanci Ljudi poznaju muškarce i žene Blizanace kao kraljice i...

Preminuo Miroslav Ćiro Blažević

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge...

Kako dolazi do razornih potresa i može li se jedan takav dogoditi u BiH?

Dok se zbrajaju posljedice razornog potresa u Turskoj i...

FOTO: U organizaciji TK Grude održan Grand Slam Hercegovine

U organizaciji Teniskog kluba GRUDE, završeno je do sada...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo