ZDF: Inspirativna priča časne sestre i mualime iz Livna: Blanka i Šejla ruše predrasude (VIDEO)

Inspitrativna priča časne sestre Blanke Jeličić iz Marijansko-vinkovske mladeži i mualime Šejla Mujić Kevrić, koordinatorica Udruženja žena Medžlisa Islamske zajednice Livna, primjer je njegovanja pravih vrijednosti i borbe za interese građana naše zemlje, a prikazana je i u reportaži njemačke televizije ZDF.

Njih dvije su u humanoj misiji pomoć onima kojima je pomoć potrebna, ali i primjer međureligijske saradnje. Blanka i Šejla u Livnu i okolici već duže vrijeme vraćaju nadu u bolje sutra, ruše zidove predrasuda i mržnje te zajedno pomažu pripadnicima svih naroda i građanima.
Njihova zajednička misija pomoći traje već pet godina, a razlog njihovog prvog kontakta bila je pomoć majki četvero djece. Cijela ova akcija nastala je jer je jednoj majci bila potrebna mašina za veš. Međutim, prerasla je u nešto puno veće od onog što su tada mogle zamisliti. Od tada do danas neumorno rade na pomoći svim građanima naše zemlje bez obzira na vjeru i naciju.

Časna Blanka i muallima Šejla iz Livna spas su za mnoge, a pomažu svima kojima je pomoć potrebna. Vjerojatno nema dijela naše zemlje u koji nije stigao kombi koji je Blanki i Šejli od pomoći u realizaciji njihovih humanitarnih akcija.

Iako najviše djeluju u Livnu i njegovoj okolici na usluzi su svim građanima širom zemlje. Ove dvije vesele dame od pomoći su mnogim od siromašnih, bolesnih do starih ljudi. Dobar glas se daleko čuje tako se za Blanku i Šejlu čulo u regiji i Europi, a snimljene su i napisane brojne reportaže humanitarkama iz naše zemlje. One su pravi primjer da je zajedništva, one su primjer za kojim se svi trebamo povesti.

  Selo Stupe (Žabljak) u Livnu proglašeno jednim od najljepših sela u BiH

Bosnagllobal.net

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo