Zbog droge uhićene tri osobe iz Konjica

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog tužilaštva Konjic, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Provedena je operativna akcije „Plaža“, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršeni su pretresi osoba,  putničkog motornog vozila i kuće na području grada Konjica, te su tom prilikom uhapšeni M.Ć. (1994), A.A. (1994) i  M.K. (1993) svi iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na  opojne droge Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica tokom 2023 godine, neovlašteno nabavli i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic, saopćeno je iz FUP-a. 

Zbog droge uhićene tri osobe iz Konjica Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO