Završena prva faza projekta „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“

Asfaltiranjem novoizgrađene trase prometnice u dijelu Ulice Stjepana Radića završena je prva faza projekta „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“. Sredstva za realizaciju prve faze projekta osigurali su Općina Čitluk i Vlada HNŽ putem resornog Ministarstva prometa i veza, a nakon provedene zakonom propisane procedure Općine Čitluk potpisala je ugovor o izvođenju radova s JV: Kopex Dodig d.o.o. Čitluk i AME d.o.o. Breza.

Foto: Mario Matjić, veljača 2017.

Izvođač radova u okviru prve faze projekta izgradio je novu trasu prometnice, na način da je uklonjen završni sloj ranije izgrađene prometnice, obavljen široki iskop, izmijenjena podloga, učvršćen višeslojni trupa nove prometnice i niz ostalih pripremnih radova. U ove radove također je bila je uključena prilagodba postojeće kanalizacijske infrastrukture i izgradnja oborinske odvodnje, a prva faza projekta okončana je asfaltiranjem prometnice, koje su obavili djelatnici tvrtke Kopex Dodig d.o.o. Čitluk.

Završena prva faza projekta „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Nakon završetka prve faze ubrzo će uslijediti i početak druge faze projekta koji će obuhvatiti preostali dio Ulice Stjepana Radića do križanja sa Ulicom Bare.

Cjelokupni projekt pod nazivom „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare projektiran je za prometnicu ukupne dužine 700 metara. Riječ je o za općinu Čitluk jako značajnom projektu jer je navedena zona, jednim dijelom zbog blizine SŠ dr. fra Slavka Barbarića, Doma zdravlja i Dječjeg vrtića, a drugim dijelom zbog križanja prometnih pravaca višeg ranga, jako prometno opterećena, što sa sobom nosi probleme s gledišta sigurnosti prometa vozila i pješaka.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Realizacijom cjelokupnog projekta, koji će se realizirati u više faza, doći će do veće protočnosti i povećane sigurnosti odvijanja prometa.

  Blatničke note dobrote oko plemenitog cilja povezale mnogobrojne

 

The post Završena prva faza projekta „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

FOTO/VIDEO: DOBRO vam oblačno, kišovito i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 10 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad...

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo