back to top

Vraćaju se ROĐENI: Obavljena prozivka mostarskih Crvenih

FK Velež Mostar, Photo by: Dino Đonko

Danas tačno u 15:00 sati, kao što je i planirano, na pomoćnom terenu stadiona “Rođeni” trener Nedim Jusufbegović, zajedno sa svojim pomoćnicima okupio je naše fudbalere, te je održana prozivka, nakon koje je u odličnoj atmosferi, iako praćenoj jakom mostarskom kišom, uslijedio i prvi trening našeg tima u 2023. godini.

Prvom okupljanju Rođenih u 2023. godini prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Adnan Frenjo, Amira Trbonja, Nedim Badžak, Anel Demić kao i predsjednik UO Fudbalskog kluba Velež gospodin Senad Kevelj, te direktor našeg Kluba Sanjin Alagić, koji su iskoristili ovu priliku da prvotimcima na čelu sa stručnim stabom požele najljepše želje u Novoj godini, novajlijama dobrodošlicu, te još jednom svima iskažu bezrezervnu podršku u daljnjem radu, predstojećim pripremama kao i nastavku takmičenja.

Osim standardnih prvotimaca na prvom ovogodišnjem treningu bili su prisutni i novajlije Ante Hrkać, Mitar Ćuković, Faris Kadrić i Saša Domić, kao i mladi perspektivni fudbaleri omladinske škole našeg Kluba Đanis Gosto, Haris Jogunović, Edis Nanić i Amar Milak, te povratnici sa posudbe Ajdin Drina i Faris Ribić.

Prozivci je predhodila konferencija za medije na stadionu “Rođeni” na kojoj su se prisutnim medijima obratili direktor našeg Kluba Sanjin Alagić, Šef struke Nedim Jusufbegović te novajlija Mitar Ćuković.

U svom izlaganju, između ostalog, govoreći i o značaju skorog povratka mostarskih Crvenih na naš stadion trener Jusufbegović je rekao sljedeće:

,,Ne trebam uopšte ni da govorim šta nam ovaj stadion znači i šta nam naši navijači znače. Jako puno! Ja mislim da je temelj svih uspjeha koje je Velež u proteklom periodu ostvario upravo bila nevjerovatna energija koja je dolazila sa ovih ovdje tribina.
Vjerujte to je naša velika snaga, ali prije svega moramo i mi na terenu nešto da uradimo i ponudimo. Mi moramo da radimo, da napredujemo u svakom segmentu igre, a onda uz podršku naše Uprave, ali i jedno veliko zajedništvo svih nas, rezultat sigurno neće izostati.”

Rođeni će u početnom dijelu priprema boraviti u Mostaru i u tom periodu planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica protiv FK Blagaj, NK Neretvanac iz Opuzena te konjičkog Igmana nakon čega će se uputiti u Antaliju(Turska) koja će od 29. januara do 10. februara predstavljati, sada već standardnu, bazu Rođenih za finalno uigravanje linija tima i brušenje forme za nastavak proljetnog dio šampionata.
Pored napornih svakodnevnih treninga, boravak u Turskoj će biti iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima, pa su tako već ugovoreni susreti protiv ukrajinskih prvoligaša FC Vorskla i FC Minaj, te litvanskog FK Žalgiris.

vraćaju se rođeni: obavljena prozivka mostarskih crvenih
Vraćaju se ROĐENI: Obavljena prozivka mostarskih Crvenih

Uopšte ne sumnjamo da će naš trener specijalista za fizičku pripremu Anel Hidić, sa kojim je dogovoren produžetak ranije i više nego uspješne saradnje a koji će se i ozvaničiti u narednim danima, na vrhunskom nivou obaviti posao u fizičkoj pripremi naših fudbalera, te tako u mnogome olakšati treneru Jusufbegoviću da zajedno sa svojim pomoćnicima Merzićem, Kalajdžićem i Dizdarevićem na najbolji mogući način tehnički i taktički spreme naše Rođene kako bi prvu utakmicu, koju Rođeni otvaraju u Kupu Bosne i Hercegovine, protiv HŠK Posušje na našem stadionu “Rođeni” dočekali u optimalnoj formi te tako na najbolji mogući način, naravno pobjedom, otvoriti proljetni dio takmičenja.

Vrijedi istaći da su današnjem prvom ovogodišnjem treningu prisustvovao i rekonvalescent Elvir Muminović koji će svojom nespornom igračkom kvalitetom, a nakon vjerujemo uspješno odrađenih priprema, zasigurno pojačati konkurenciju na bekovskim pozicijama Rođenih u nastupajućoj polusezoni, ali i još uvijek nedovoljno oporavljeni Antonio Pavić pruživši podršku svojim suigračima te pokazavši time koliko zdrava atmosfera vlada među našim Rođenim pred početak zimskog pripremnog perioda.

Svakako vrijedi istaći da su današnjem okupljanju Rođenih predhodili redovni ljekarski pregledi naših prvotimaca, te se Fudbalski klub Velež Mostar ovom prilikom zahvaljuje uvijek ljubaznom osoblju RMC “dr. Safet Mujić” koji su i danas, kao i bezbroj puta do sada stajali na raspolaganju našem Klubu za sve ono što je bilo potrebno.

Uvjereni smo da su posljednje promjene unutar upravljačkih struktura kao i sportskog segmenta Kluba, uz ono po čemu je naš trener Nedim Jusufbegović poznat, a to su prije svega vrijedan i naporan rad uz jasno izražen profesionalan pristup svakom treningu i detalju igre, unijeli potrebnu novu energiju te dodatno popravili atmosferu pred nastavak šampionata kako u našem crvenom taboru, tako i među našim vijernim navijačima koji sigurni smo sa nestrpljenjem očekuju prve pripremne utakmice naših Rođenih. Ako k tome, uz nadamo se što skoriji i uspješan povratak na zeleni teren igrača koji se nalaze u procesu oporavka, dodamo i ono što je sada već i postalo pitanje dana, a to je povratak na naš stadion „Rođeni“, onda je apsolutno sve moguće.

Mi vjerujemo u to, jer Mi smo ROĐENI!

Opširniji izvještaj sa danas održane konferencije za medije, ali i prvog treninga održanog na pomoćnom terenu stadiona Rođeni očekujte uskoro na našem službenom YouTube kanalu – Velež TV.

Samo JAKO!
Samo ZAJEDNO!

vraćaju se rođeni: obavljena prozivka mostarskih crvenih
Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

fkvelez.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO