back to top

Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Iz proračuna Županije Zapadnohercegovačke isplaćen je ukupan iznos od 1.500.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.

Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade ŽZH Blagica Leko, danas je na račune lokalnih jedinica samouprave uplaćena preostala, treća, tranša tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u ŽZH u visini od 500.000 KM.

Navedena sredstva su sukladno kriterijima Vladine Odluke o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava gradovima i općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj za sufinanciranje prijevoza učenika utvrđenih županijskim proračunom za 2023. godinu raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj za 2023. godinu koje je upriličeno u zgradi Vlade ŽZH u svibnju ove godine. Ukupna vrijednost ugovora je 1.500.000 konvertibilnih maraka, čime ova županija iz svog proračuna sufinancira 50 posto ukupnih troškova prijevoza učenika.

Sukladno navedenoj Odluci Vlade ŽZH iznos sredstava koji se dodjeljuje općinama i gradovima određen je na temelju broja učenika devetih razreda osnovnih škola u školskoj 2022./2023. godini. Inače, riječ je o jednoj od mjera kojom Vlada Županije Zapadnohercegovačke, zajedno sa jedinicama lokalne samouprave, osiguravajući besplatan prijevoz svim učenicima nastoji olakšati svakodnevicu obiteljima s djecom.

Post Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO