Vlada HNŽ-a isplaćuje 1.080 KM korisnicima proračuna

Na jučerašnjem nastavku 188. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usuglasila je Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2022. godinu.

U Izmjenama je, između ostalog, planirano i 6 milijuna KM na ime dodatne potpore zaposlenicima uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Na ovaj način Vlada je osigurala potrebne preduvjete na temelju kojih je jednoglasno usvojila Odluku o isplati 1.080,00 KM na ime potpore korisnicima Proračuna HNŽ. Istaknuto je kako se ova odluka odnosi i na asistente u nastavi, vježbenike i savjetnike, dok su od iste izuzeti predsjednik Vlade, ministri i zastupnici u Skupštini HNŽ.

U Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ također je planirano dodatnih 3 milijuna KM na ime potpore domovima zdravlja u HNŽ-u.

Budući da je Vlada dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2022. godinu u kojemu je osigurano dodatnih 13 milijuna KM zdravstvenim ustanovama u Županiji, pozvala je osnivače i menadžment zdravstvenih ustanova da, također, dodatnim sredstvima još snažnije poduzmu sve mjere kako bi se poboljšao materijalni status djelatnika u zdravstvu.

Nastavljajući započete aktivnosti u svezi s rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, Vlada je usvojila Odluku o isplati 500.000,00 KM na ime redovitih sudskih presuda.

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava s pozicije ”Transfer drugim razinama vlasti” u iznosu od 100.000,00 KM, kojima se podupiru manifestacije iz turizma. Također, donesen je Zaključak kako će prioritet imati manifestacije koje potporu nisu dobile od drugih institucija. Vlada je usvojila i Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodjele ”Transfer neprofitnim organizacijama” u iznosu od 400.000,00 KM.

  Autentičnost: Velike mogućnosti za razvoj turizma u FBiH

Također, Vlada je usvojila Izvješće o provedenim aktivnostima i postignutim ciljevima kroz Program raspodjele sredstava ”Transfer za jačanje turističkih kapaciteta”, planiranih Proračunom HNŽ za 2021. godinu za čiju je provedbu Vlada izdvojila 1.400.000,00 KM, Izvješće o provedenim aktivnostima i postignutim ciljevima kroz Program raspodjele sredstava ”Transfer neprofitnim organizacijama” planiranih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2021. godinu za čiju je provedbu Vlada izdvojila 149.500,00 KM i Izvješće o provedenim aktivnostima i postignutim ciljevima kroz Program utroška sredstava ”Tekući transferi drugim razinama vlasti” planiranih Proračunom HNŽ za 2021. godinu za čiju je provedbu Vlada izdvojila 400.000,00 KM.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa o Izmjenama i dopunama Programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu s pozicije ”Namjenska sredstva od naknada prikupljenih po osnovu prenamjene poljoprivrednog zemljišta” u ukupnom iznosu od 1.073.923,33 KM.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, donijela Odluku o financiranju i sufinanciranju rekonstruiranja u osnovnim školama Marka Marulića u Prozor-Rami, te Trećoj i Šestoj osnovnoj školi u Mostaru, u iznosu od 130.000,00 KM.

Vlada je dala suglasnost i na prijem u pravosudna tijela u HNŽ-u, i to 20 namještenika i 8 državnih službenika u općinskim sudovima, potom Županijskom sudu Mostar i Županijskom tužiteljstvu.

Objava Vlada HNŽ-a isplaćuje 1.080 KM korisnicima proračuna pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo