Vlada HBŽ dodjeljuje 735.000 KM za pomoć braniteljskoj populaciji

Vlada Hercegbosanske županije usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Upravi za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ na Program utroška sredstava kapitalnih potpora za 2023. godinu u iznosu od 235.000,00 KM.

Svrha navedenog Programa je pomoć braniteljskoj populaciji u rješavanju stambenih pitanja, temeljem Pravilnika o stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Također je usvojena i Odluka o davanju suglasnosti Upravi za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ na Program utroška sredstava tekućih prijenosa za 2023. godinu u iznosu od 300.000,00 KM za ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji, obitelji poginulih branitelja i za razvojačene branitelje i članove njihovih obitelji.

Sredstva su namijenjena za: ostvarenje zdravstvene zaštite korisnika, banjsko i klimatsko liječenje, nabavku ortopedskih pomagala, jednokratne novčane pomoći po zahtjevima korisnika, naknade troškova sahrane, školovanje djece pripadnika braniteljske populacije te potpore braniteljskim udrugama.

Vlada je dala suglasnost i na Program utroška sredstava u iznosu od 200.000,00 KM, u svrhu ostvarivanja prava na egzistencijalnu novčanu naknadu razvojačenim braniteljima koji su nezaposleni i nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. (Vlada HBŽ)

Vlada HBŽ dodjeljuje 735.000 KM za pomoć braniteljskoj populaciji

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Održan predramazanski koncert konjičkih osnovaca

Predramazanskim koncertom horova iz šest osnovnih škola s područja...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo