back to top

(VIDEO) Simpozij u Mostaru: Cijepljenje ili pametni lijekovi?

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je održan Međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom “Pitanje za znanost: cijepljenje ili pametni lijekovi?” u organizaciji Asocijacije infektologa u BiH i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH. Ovaj događaj okupio je brojna ugledna imena iz svijeta medicine.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru okupio je danas eminentne i međunarodno priznate znanstvenike i stručnjake, a glavna tema Simpozija bila je uloga cjepiva i pametnih lijekova u borbi protiv zaraznih i malignih bolesti.

Sudionici skupa u obraćanju medijima kazali su kako je upravo znanost pomogla da što bezbolnije prođemo kroz razdoblje pandemije koronavirusa. A medicinska znanost je vrlo brzo razvila cjepiva unatoč početnoj nepripremljenosti i nesnalaženju.

Ugledni hrvatski stručnjak akademik Ivan Đikić napominje kako je u pandemiji bilo ključno pokazati solidarnost. Vjeruje kako će medicina i na lokalnoj i na globalnoj razini biti znatno spremnija odgovoriti na sve nove izazove poput pojave novih pandemija.

Akademici Jonjić i Đikić istaknuli su i kako su zainteresirani pomoći Medicinskom fakultetu da mladi liječnici mogu kroz njihove institucije postići i neka dodatna znanja i iskustva koja mogu vratiti u Mostar.

Pogledajte prilog RTV HB.

Post (VIDEO) Simpozij u Mostaru: Cijepljenje ili pametni lijekovi? je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO