VIDEO: DOBRO vam razmjerno vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 4 stupnja C, puše vjetar pa se čini hladnije, nebo nad duvanjskim krajem je šarovito, ima vedrine, ali i sivih oblaka, a još sanjivo sunce viri iza oblaka iznad dragoga Vrana.

Ugodna vam i blagoslovljena sveta nedjelja, za katoličke vjernike je prva nedjelja Došašća/Adventa, radosnog iščekivanja i pripreme za Božić, veliki blagdan Isusova rođenje. U ovo vrijeme Došašća uređuju se i ukrašavaju ulice, čiste i uređuju, ukrašavaju domovi, okućnice, ozračje postaje svečanije, ljepše.


Ali, mnogo je važnije urediti svoju nutrinu, svoje srce i dušu, svoje misli razbistriti, svoje želje obuzdati, ne podleći potrošačkoj rastrošnosti, kupovati i što treba i što ne treba, privučeni reklamama, često lažnim, o niskim cijenama robe i odličnom kvalitetu. I ne osvrćite se na susjede i prijatelje koji kupuju bez ikakve mjere, koji se natječu u potrošnji. Ovo je, važno je znati i srcu primiti, i vrijeme milosrđa kada trebate, ako ste u mogućnosti, pomoći potrebitima, kada trebate imati empatiju za one koji tuguju, za razočarane, njima treba prijateljski razgovor, topla riječ.

Dakle, najljepši ukras u vašem doma, na vama jest široki osmijeh, srce puno ljubavi, koju trebate dijeliti svaki dan, a u adventsko, predbožićno vrijeme posebice, kako bi se radost Došašća širila na sve strane.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo