“Veliki značaj za Mostar”: Potpisani ugovori za gradnju tunela “Novi”

Mostar — Ugovor za izvođenje radova na izgradnji tunela „Novi“ na južnoj mostarskoj obilaznici potpisan je u utorak u Mostaru.

Tunel će biti dug 900 metara, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je 25.131.195,29 maraka, dok je vrijednost nadzora 847.000 maraka.

– Upravo smo potpisali jedan važan i veliki ugovor vezan uz gradnju mostarske južne obilaznice. Izvođači radova bit će „JV Hering“ iz Širokog Brijega te „Azvirt“ LLC iz Azerbajdžana, a nadzor će provoditi domaći konzorcij „IGH“ i „Integra“ iz Mostara i „Divel“ iz Sarajeva – rekao je direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić.

Vlasnik tvrtke „Hering“ Ladislav Bevanda istaknuo je kako se radi o specifičnom i teškom poslu, ali da je zahvalan što je upravo njegova tvrtka dobila taj zadatak.

– Posao je malo specifičan, tako da na nekom regionalnom tržištu ne možemo sami te surađujemo s tvrtkom „Azvirt“ iz Azerbajdžana. Nadam se da će biti sve u redu i da ćemo završiti ovo u zadanom roku – izjavio je Bevanda.

Direktor Cesta FBiH osvrnuo se na poskupljenja građevinskih radova i kako će ono utjecati na završetak južne mostarske obilaznice.

– Na dionici od tunela „Novi“ do kružnog toka u Rodoču imamo jedan manji tunel od 180 metara i vijadukt od 180 metara. Između ta dva tunela, pošto je uspon, biti će tri trake i bila je procijenjena vrijednost radova na 20-ak milijuna eura, ali radi porasta cijena i ona se povećala. Kada se vidi situacija s time, raspisat ćemo tender – kazao je Pravdić.

  Goran Karan, Lidija Bačić Lille i klapa Sebenico – Do zadnjeg daha

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić još jednom je naglasio kako ja izgradnja južne mostarske obilaznice od velikog značaja za sve žitelje Mostara.

– Već mjesecima smo u kontaktu sa Cestama FBiH i razmišljamo kako što prije i efikasnije završiti južnu obilaznicu. Rečeno je koliko je to važan projekt jer će se čitav kamionski promet koji dolazi iz zapadne Hercegovine preusmjeriti izvan grada. Teški promet sada ide centrom grada i predstavlja problem koji će se ovime napokon riješiti – kazao je gradonačelnik Kordić.

(StarMo)

starmo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo