Veliki pad cijene dizela, u Livnu i dalje najskuplji

Na benzinskim crpkama u Hercegovini došlo je do promjena u cijenama goriva. Pomoću mobilne aplikacije FMT FBiH oil info preko koje se mogu pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH, Jabuka.tv donosi podatke o najjeftinijim cijenama goriva u Hercegovini. U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji FMT FBiH oil info do 16:20 sati 19. rujna 2022. godine.

Široki Brijeg

Dizel D5 je u Širokom Brijegu, prema aplikaciji FMT FBIH, najjeftiniji na benzinskoj Gazprom s cijenom od 3,11 KM po litri. Na Gudelju je Super 95 najjeftiniji s cijenom od 2,76 KM po litri. Za najnižu cijenu Super 98 izdvajajaju se Mepas i Gazprom gdje litra iznosi 3,01 KM. Cijena za autoplin je najniža na Bagariću, Ini i Petrolu – gdje autoplin iznosi 1,61 KM.

Mostar

U Mostaru je Dizel najjeftiniji na benzinskoj Gazprom gdje se prodaje za 3,11 KM po litri. Kod najnižih cijena za Super 95 izdvajaju se Mustapić, Čule Promet, Izgradnja Tojaga, Gazprom, Hercegovina promet i Selex – s cijenom od 2,71 KM po litri. Super 98 ima najmanju cijenu na Mandi-Co gdje iznosi 2,81 KM po litri. Autoplin je najjeftiniji na benzinskim crpkama Selexu i HIFA-i gdje je cijena autoplina 1,56 KM.

Grude

U Grudama je dizel najjeftiniji na Hifi iznosi 3,26 KM po litri. Super 95 ima najnižu cijenu (2,81 KM po litri) također na Hifi. Super 98 ima cijenu od 2,96 KM po litri na Hifi što je i najniža cijena za Grude. Kod autoplina izdvaja se Hifa s cijenom od 1,51 KM.

  Opet su na listama: Brdar i Baković nisu razdvajali privatno od javnog

Posušje

Dizel je Verdiću i F1 u Posušju najjeftiniji, a iznosi 3,26 KM po litri. Super 95 je najisplativije sipati na F1 i Mis benz gdje mu je cijena 2,76 KM po litri. Za Super 98 najniža cijena je 3,11 KM po litri koju možete pronaći na Hifi. Što se tiče autoplina, najjeftiniji je na benzinskoj Hifa Petrol , a iznosi 1,51 KM.

Ljubuški

U Ljubuškom najnižu cijenu za Dizel D5 od 3,11 KM po litri nudi Gazprom. Najnižu cijenu za Super 95 (2,81 KM) nudi Perić, za Super 98 se izdvajaju Perić i MB Ivanić s 2,66 KM po litri. Autoplin u Ljubuškom s najnižom cijenom (1,61 KM) se nalazi na Antunović, MB Ivanić, Ina i Gazprom.

Čitluk

U Čitluku najnižu cijenu od 3,21 KM drži Marinčić Benz . Kod Super 95 najnižu cijenu ima OIL Međugorje gdje se litar prodaje za 2,76 KM, dok je Super 98 najjeftiniji na Mališiću s cijenom od 3,01 KM po litri. Cijene u Čitluku zaključujemo s autoplinom kojem je najniža cijena 1,61 KM na benzinskim crpkama Marinčić, Oil Međugorje i Selak.

Čapljina

Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 3,21 KM po litri na Gazu. Super 95 je najjeftiniji na Gazu i Gazpromu s cijenom 2,71 KM po litri, dok je Super 98 najjeftiniji na bezinskoj Mališić s cijenom od 3,01 KM po litri. U Čapljini je autoplin najjeftiniji na Sušku gdje sada iznosi 1,46 KM.

  Srednja ekonomska škola u Livnu ide još jedan korak naprijed

Tomislavgrad

Božić, Coral Energy, Papić, Nestro, Avangarde i BTG se izdvajaju kod Dizela D5 koji iznosi 3,21 KM po litri. Super 95 je najjeftiniji na Avangardu, Papiću i BTG-u s cijenom od 2,76 KM po litri. Za Super 98 najniža cijena je 2,71 KM po litri koju možete pronaći na benzinskoj Božić. Što se tiče autoplina Coral i Papić – imaju najnižu cijenu od 1,36 KM.

Livno

Dizel D5 u Livnu ima najnižu cijenu od 3,36 KM po litri na Hifi. Super 95 najnižu cijenu ima na Bilom Kamenu i Hifi , a iznosi 2,86 KM po litri. Kod goriva Super 98 se izdvaja Hifa s cijenom od 3,21 KM po litri. Autoplin je 1,46 KM na svim benzinskim crpkama koje ga imaju u ponudi.

www.vecernji.ba

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Akcija u studenom, prevencija tijekom cijele godine

Pokret obilježavanja novembra kao mjeseca zaštite zdravlja muškaraca dobio...

Predstavljena znanstvena monografija “Stari mostovi i utvrde Mostara”

Povodom obilježavanja 120 godina osnutka Hrvatskog kulturnog društva Napredak...

FOTO / Nova snaga Mostar: Nove akcije pošumljavanja

Mostar — Udruženje građana Nova snaga iz Mostara ovih...

(VIDEO) Mnogo poteškoća ali sve sa “Osmijehom”

Kako bi zajedno savladali poteškoće koje nose, netko od...

dm donira 49.331 KM narodnim kuhinjama širom BiH

Najveću globalnu shopping groznicu zvanu Black Friday, dmBiH je...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo