Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,Nj.E.Michael J. Murphy boravio u nastupnom posjetu Općini Tomislavgrad i Hercegbosanskoj županiji

Danas je u nastupnom posjetu Općini Tomislavgrad i Hercegbosanskoj županiji boravio veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Michael J. Murphy zajedno sa svojim suradnicima Michaelom Ahnom i Svjetlanom Buhovac iz političkog odjela veleposlanstva.

Predsjednik Vlade, Ivan Vukadin i načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Buntić izrazili su dobrodošlicu veleposlaniku u svoje osobno ime i u ime Vlade i općine. Na sastanku u zgradi općine Tomislavgrad predsjednik Vlade, Ivan Vukadin, te načelnik općine Ivan Buntić upoznali su veleposlanika s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima županije i općine, te posebnostima, potencijalima i mogućim modalitetima razvoja spomenutih sredina kao što su obnovljivi izvori energije, proizvodnja zdrave organske hrane, agroturizam, drvoprerađivačka industrija, razvoj malih i srednjih obiteljskih gospodarstava, stočarstvo itd.

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Michael J. Murphy zahvalio se predsjedniku Vlade i načelniku općine na srdačnoj dobrodošlici te na svim informacijama vezanima za područja županije i općine. Istaknuo je nužnu ulogu i potrebu političkog dijaloga te odgovornog i racionalnog upravljanja i ponašanja svih izabranih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini.

Nakon radnog sastanka u zgradi općine Tomislavgrad, upriličen je obilazak i posjeta vjetroparku Jelovača gdje suVeleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,Nj.E.Michael J. Murphy boravio u nastupnom posjetu Općini Tomislavgrad i Hercegbosanskoj županiji predstavnici tvrtke F.L.Wind d.o.o. Tomislavgrad zajedno s načelnikom općine i predsjednikom Vlade, veleposlanika Murphya upoznali s osnovnim karakteristikama vjetroparka, tijekom izgradnje i današnjim funkcioniranjem te usmjerenjem i nastojanjima županijske i lokalne zajednice ka što većoj proizvodnji energije iz obnovljivih izvora gdje već sada u Bosni i Hercegovini prednjače.

  SIP BiH: Kuglica iz Livna danas odredila budućnost BiH

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo