Večeras prva samostalna izložba Kenana Keške “Vizuelna harmonija u oku fotografa”

U okviru manifestacije “Večeri duhovne muzike/iskustva bh višeglasja” večeras će u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic, s početkom u 19 sati, biti upriličen off program, odnosno prva samostalna izložba fotografija Konjičanina Kenana Keške pod nazivom “Vizuelna harmonija u oku fotografa”. Keško se posljednje tri godine bavi fotografisanjem. Nije se, kaže, puno pojavljivao u javnosti, smatrajući da fotografije koje stvara, nisu toliko zanimljive ljudima. No, oni koji su imali priliku da vide njegove radove, u njima su prepoznali Keškin talenat. Drugačiji svijet, onako kako ga on vidi kroz oko kamere, biće prikazan na večerašnjoj izložbi. Zanimljivo je da Kenan Keško trenutke koje njegovo oko zapazi u okruženju bilježi mobilnim telefonom, a ne profesionalnim aparatom. Svaka fotografija nosi neku poruku, ističe on, ali to ostavlja, ipak, publici da prepozna tokom izložbe.

Večeras prva samostalna izložba Kenana Keške “Vizuelna harmonija u oku fotografa”

“Večeras će biti prikazane 24 fotografije, a svaka od njih svjedoči o nekim životnim trenucima kroz koje sam prošao, i dobro i loše. Ne koristim profesionalni aparat, nego mobilni telefon, jer želim pokazati da se mogu uraditi fotografije i telefonom, ako imate “dobro oko”. Svaka fotografija ima naziv i opis, a na posjetiocima je da sami shvate poruku, kako će je doživjeti i kakav utisak će ostaviti na njih”-poručio je Keško.

Podršku mladom fotografu pružio je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

večeras prva samostalna izložba kenana keške "vizuelna harmonija u oku fotografa"
Kenan Keško i gradonačelnik Osman Ćatić

“Čestitam Kenanu Keški na prvoj samostalnoj izložbi. Nadam se da će nastaviti da nas svojom znatiželjom i porukama koje nose fotografije zainteresuje da budemo prisutni, kako na prvoj, tako i na narednim izložbama. Uvijek smo spremni pružiti podršku mladima, kako bi mogli sve ono što stvaraju u slobodno vrijeme prezentovati široj javnosti”-naveo je gradonačelnik Ćatić.

radiokonjic.ba

20.11.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO