back to top

Uklonjene veće količine otpada s ‘divljih deponija’ u Mostaru

Djelovanjem inspekcijskih službi na nekoliko lokacija u Gradu Mostaru uklonjene su veće količine smeća koje su nedozvoljeno deponovane.

Naime, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara u okviru svojih redovnih nadzora identificirala je određene lokalitete na kojima je izvršeno nedozvoljeno deponovanje veće količine otpada, nakon čega je komunalni inspektor svojim rješenjima izdao naloge JP “Komunalno“ Mostar za izvanredno čišćenje raznog otpada kao i građevinskog šuto materijala s predmetnih lokacija, saopćeno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, velike količine otpada bile su deponovane uz most Franje Blaževića (Avijatičarski most), uz prometnicu od kružnog toka prema nekadašnjem Sokolu, te u naselju Kosor, a Komunalno poduzeće je već izvršilo čišćenje određenih lokaliteta ili je u toku postupka čišćenja.

“Ovim putem posebno apeliramo na građanstvo da fokus svoje pažnje usmjere ka sprječavanju ponavljanja opisanih nelegalnih aktivnosti u gradu, da svojim prijavama ukazuju na neposredne počinitelje prekršaja ove vrste, kao i da vlastitim angažmanom sami sudjeluju u kreiranju ljepšeg i ugodnijeg okruženja”, poručili su iz Gradske uprave Mostara.

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO