Uhapšene tri osobe iz Konjica, osumnjičene za šverc droge

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su tri lica iz Konjica, zbog sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U okviru operativne akcije “Plaža”, realizovane na osnovu naredbe Opštinskog suda u Konjicu, izvršeni su pretresi osoba,  putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica, te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala M.Ć. (1994.), A.A. (1994.) i  M.K. (1993.) svi iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela.

Policija je tokom pretresa pronašla veću količinu bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na  opojne droge Amfetamin i Kanabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica tokom ove godine, neovlašteno nabavli i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Kanabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima.

Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Predmetne osobe će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

bhrt.ba

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO