U Sarajevu započeo simpozij „Dani kvalitete u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine 2022“

Godišnji simpozij „Dani kvalitete u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine 2022“ pod tematskim nazivom „Održivo unapređenje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga“. Simpoziju nazoče predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Momčilo Bajić, ravnateljica Doma zdravlja Tomislavgrad, Ivanka Živković te djelatnici Doma zdravlja Tomislavgrad.

Domu zdravlja Tomislavgrad prije mjesec dana Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH uručila je certifikate čime je uspješno okončan proces akreditacije i certifikacije. Certifikacija i akreditacija AKAZ-a je dokaz o uspostavljenom sustavu sigurnosnih standarda s ciljem zaštite pacijenta i strateškom opredjeljenju u smislu daljnjeg razvijanja, održavanja i poboljšanja sustava kvaliteta i sigurnosti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Simpozij „Dani kvalitete u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine 2022“ tradicionalna je manifestacija koja se održava već deset godina, namijenjena je koordinatorima kvalitete, vanjskim ocjenjivačima, direktorima zdravstvenih ustanova, zdravstvenim radnicima i suradnicima, a za cilj ima prvenstveno pružiti kontinuiranu edukaciju i usvajanje novih znanja iz oblasti kvaliteta i sigurnosti u zdravstvu kako bi proces pružanja zdravstvenih usluga mogao biti dugoročno održiv i kontinuiran.

Tijekom trajanja simpozija veliki značaj i naglasak se predaje ulozi menadžmenta u cjelokupnom procesu kvalitete pružanja zdravstvene usluge, jer menadžment ima ključnu ulogu u definiranju misije i vizije zdravstvene ustanove kao i u standardizaciji radnih procesa kroz odobravanje organizacijskih politika i kliničkih procedura.

Vlada HBŽ-a

Objava U Sarajevu započeo simpozij „Dani kvalitete u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine 2022“ pojavila se prvi puta na Tomislav City.

  [FOTO] Posušanin Danijel Boban zlatni u Sarajevu

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

U prodaji ulaznice za utakmice ženske košarkaške reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Eurobasket

Ženska Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će se...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo