U Podrumima Andrija održana tradicionalna manifestacije krštenja i kušanja mladog vina

Obitelj Ćorić sinoć je u Podrumima Andrija u Paoči ugostila mnogobrojne ljubitelje vina na tradicionalnom Andrinju. Manifestacija blagoslova i kušanja mladog vina, ali i ostalih vina proizvedenih u Podrumima Andrija, uistinu je okupila mnogobrojne poslovne partnere i prijatelje obitelji Ćorić iz cijele BiH, Hrvatske i inozemstva. Uz vrhunska vina, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi i u nastupima brojnih glazbenika.

Cjelovečernje druženje u Podrumima Andrija započelo je blagoslovom mladog vina i svih nazočnih. Mlado vino blagoslovio je fra Šimun Šito Ćorić, koji je prije blagoslova podsjetio na bogatu tradiciju vinarstava na našim područjima i naglasio kako je važno držati se tradicije.

Upravo u duhu tradicije, svi nazočni pomolili su se zajedno kako bi Bog blagoslovio i umnožio plodove rada i kako bi vino svima bilo na zdravlje i radost.

– Prvo Andrinje održano je 1947., a prvo međunarodno 1997. godine i održava se do sada. Kroz sve ove godine pomalo gradimo našu tvrtku i idemo naprijed – kazao je nakon blagoslova Miroslav Ćorić, koji je također kazao kako su Podrumi Andrija nakon ranijeg „potapanja vina“ u more u Republici Hrvatskoj ove godine „potopili vino“ i u Neumu.

Više o poslovanju tvrtke Podrumi Andrija kazao je Valentin Ćorić koji je u svom obraćanju stavio naglasak na ulaganja u razvoj, kako na području vinogradarstva i vinarstva, tako i u turističku djelatnost, ali i u nove programe.

 

Podrumi Andrija pokrenuli inovativne proizvodne programe

  Učenici završnih razreda osnovnih škola odlazit će na terensku nastavu iz povijesti u Vukovar

Mi sve ove godine, od kada smo ozbiljnije krenuli s ovim podrumom ovdje, sve što napravimo ulažemo u razvoj. Tako smo i zadnjih godina posadili 10.000 novih trsa i to ovdje u Paoči. Imamo desetak novih etiketa vina vrhunske kvalitete i osvajam tržište na sve strane. Preživjeli smo vrijeme korone, a u novije vrijem otvorili smo tržište Australije i vraćamo se na američko tržište. Naši stručnjaci rade najozbiljnije da svake godine pijemo što bolja vina. Bog nam pomaže, zadnja berba je bila izuzetna i po kvaliteti i kvantiteti. Pred toga u posljednje dvije godine ušli smo u fazu turističkog djelovanja – istaknuo je Valentin Ćorić i dodao kako su Podrumi Andrija nakon proširenja djelatnosti u turistički sektor također pokrenuli nove inovativne programe proizvodnje.

Naime, Podrumi Andrija uz konzultacije sa stručnjacima nastoje iskoristiti sve što daje vinova loza pa je tako ova tvrtka proizvela sredstva za njegu kože i sredstva za masažu koja već imaju respektabilno mjesto na tržištu. Isto tako Podrumi Andrija nakon najnovije berbe započeli su sa proizvodnjom melema na bazi lista vinove loze, proizvodnjom ulja od sjemenki grožđa, brašna od sjemenki grožđa, a započeto je i iskorištavanje opne od bobica grožđa. Svi navedeni proizvodi jako su cijenjeni u medicini, proizvodnji kozmetike i u kulinarstvu.

 

Ibrica Jusić glazbeni gost iznenađenja

Kao i svih dosadašnjih godina, i ovogodišnje Andrinje trajalo je do kasno u noć. Posjetitelji su mogli uživati u ugodnom druženju uz vina Podruma Andrija i gastronomske specijalitete, a za dobru zabavu pobrinuli su se hrvatski kantautor i glazbenik prepoznatljivog izričaja Ibrica Jusić, pjevač i skladatelj Ranko Boban, široj javnosti poznat kao autor pjesme „Hercegovina u srcu“, te odlični glazbenici iz Hercegovine, ali i glazbenici iz inozemstva koji su imali priliku surađivati s fra Šimunom Šitom Ćorićem.

  Svjetski dan dijabetesa obilježen u Domu zdravlja Čitluk

The post U Podrumima Andrija održana tradicionalna manifestacije krštenja i kušanja mladog vina appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Tko će dobiti po 600 KM od EU?

Tijekom prva dva mjeseca ove godine trebali bi biti...

Sud BiH raspisao desetine tjeralica za optuženicima i osuđenicima

Sud Bosne i Hercegovine raspisao je međunarodne potjernice za...

Budući konjički vodoinstalateri: Majstori su sve traženiji na tržištu rada

Naći dobrog majstora, postaje sve teže. Sve ih je...

Raspodjela sredstava iz EU: Evo tko će dobiti po 600 KM

Tijekom prva dva mjeseca ove godine trebali bi biti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo