back to top

U Neumu održana najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH

U organizaciji agencije Communis, ovaj trodnevni događaj predstavlja spoj inovacija, znanja i liderstva, okupljajući preko 1.100 vodećih stručnjaka, inovatora, osnivača IT kompanija i investitora iz cijele regije.

Svake godine postavlja nove standarde i trendove, a sudeći po sadržaju koji je predstavljena samom početku, ovogodišnje izdanje obećava da će biti još kvalitetnije i inspirativnije.

Prvog dana konferencije, u okviru Business Day segmenta, održane su tri panel diskusije fokusirane na digitalizaciju u javnom i privatnom sektoru, istražujući ključne teme poput inovacija u financijama, najboljih praksi u digitalizaciji i drugih aktuelnih pitanja.

Važnost digitalnog potpisa

Panel pod nazivom “Povratak u budućnost: Kako digitalni potpis mijenja poslovanje u BiH?”, pod pokroviteljstvom eCommerce asocijacije u BiH, analizirao je temu implementacije digitalnog potpisa i njegovog značaja za transformaciju poslovnih procesa u zemlji. Nastavljajući s tematskim fokusom, panel “Fintech u BiH – i šansa i izazov” raspravljao je o izazovima i mogućnostima fintech industrije u BiH. Kako bi se stekla cjelovita slika, panel “Digitalizacija servisa javne uprave u BiH – čekaju li nas bolji dani?”, uz podršku AmChama, analizirao je trenutnu situaciju digitalnih servisa u javnom sektoru BiH. Plenarnim okupljanjem i Keynote obraćanjima konferencija je svečano otvorena.

Najveći poslovno-tehnološki događaj

Damir Dizdarević, direktor sadržaja NetWork konferencije održao je uvodni govor gdje je istakao važnost NetWork konferencije kao najvećeg poslovno-tehnološkog događaja u BiH te se posebno osvrnuo na dio konferencije koji je otvorio veoma važne teme digitalizacije u javnom i financijskom sektoru kao i značaj uvođenja digitalnog potpisa.

Nakon toga, obratio se Edin Forto, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, koji je naglasio da će digitalna transformacija imati smisla samo ako od nje konkretnu korist osjete građani i privreda Bosne i Hercegovine. U nastavku prisutnima je predstavljen tim zadužen za sadržaj NetWork konferencije.

Content tim predvodi Damir Dizdarević, uz podršku Mustafe Toromana i Omara Kudovića. Već godinama njihov rad i ekspertiza osiguravaju da konferencija ima kvalitetan i relevantan sadržaj.

Zanimljiv segment večeri bilo je i prisustvo Tomislava Ruka, izvršnog direktora za marketing, prodaju i korisničko iskustvo iz HT Eroneta.

Komunicirajući putem hologram uređaja, Ruk je demonstrirao napredak i mogućnosti telekomunikacijske industrije.

Nakon bogatog dnevnog programa, večer je dodatno začinjena nastupom grupe Perpetuum Mobile. Svojom izvrsnom energijom i zaraznim ritmom osvojili su sve prisutne.

 

Objava U Neumu održana najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO