U Metkoviću otvorena dnevna bolnica u koju će dolaziti liječnici iz Mostara

Nakon 30. godina najava i iščekivanja, stanovnici cijele doline Neretve dobili su dnevnu bolnicu u Metkoviću koja je službeno otvorena.

Zdravstvena ustanova smještena je u nekadašnjoj sudskoj zgradi, neposredno uz Dom zdravlja i Hitnu pomoć. To je treća zdravstvena ustanova u istom dvorištu.

Neretvani više neće morati putovati u stotinama kilometara udaljene bolnice u Dubrovniku ili Splitu, ali novootvoreni prostor za sada nema nijednog stalnog liječnika.

Svakodnevno će dolaziti doktori iz Dubrovnika, a po potrebi i iz Mostara, dok će rad biti organiziran u prijepodnevnoj smijeni.

Na nedavno raspisani natječaj nije se javio niti jedan liječnik, a tražio se kirurg, kardiolog i internista. Ali zato se javilo više od stotinu kandidata za pomoćno tehničko osoblje. Statusno, medicinska institucija uz Neretvu je ispostava Opće bolnice Dubrovnik, piše Slobodna Dalmacija.

Ovo je veliki dan za stanovništvo doline Neretve, rekao je Marijo Bekić, ravnatelj dubrovačke bolnice, koji je kazao da je ta institucija, s obzirom na zemljopisnu raštrkanost, zapravo hibrid između opće bolnice i KBC-a, te je dodao:

Projekt dogradnje bolnice u Dubrovniku i dnevne bolnice u Metkoviću počeo je u ožujku 2017. i financiran je sredstvima europskih fondova.

U Metkoviću otvorena dnevna bolnica u koju će dolaziti liječnici iz Mostara

U Dnevnoj bolnici će se organizirati pet specijalističkih aktivnosti. U prizemlju će biti interna, pedijatrija i psihijatrija. Na prvom katu je kirurgija, a na drugom – ginekologija. Nabavljena je najsuvremenija medicinska oprema, ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna.

Svakodnevno će se osigurati dolazak liječnika dviju specijalizacija, a po potrebi će se raditi i subotom, ustvrdio je Bekić.

  Finale SP bit će na obljetnicu ubojstva djeda Luke Modrića, po kojem je dobio ime

S obzirom na kroničan nedostatak liječnika, Dalibor Milan, metkovski gradonačelnik, kazao je da će Grad izdvojiti dodatan novac kako bi se privukli mladi kadrovi u Metković.

U Metkoviću otvorena dnevna bolnica u koju će dolaziti liječnici iz Mostara

Objava U Metkoviću otvorena dnevna bolnica u koju će dolaziti liječnici iz Mostara pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo