Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami

Siječanj je sam po sebi nekako sumoran i tako ga svi nekako percipiramo. Upravo u subotu, 14. siječnja 2023. godine, kada se činilo da će proći još jedan vikend tmuran i bez snijega malo se razgalilo u popodnevnim satima. Zaputili smo se u fotopatrolu.

U toj našoj subotnjoj fotopatroli naišli smo na zanimljivu skupinu turista iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra. Zatekli smo ih tijekom posjeta Mlinu „Jurić“ u Ljubuncima. Njihova prisutnost jasno je potvrdila da Rama postaje zanimljivo turističko odredište organiziranim turističkim posjetama. Naravno, turistička ponuda u Rami je sve bolja i raznolikija. Nije to ona ponuda koja može zadovoljiti velike potrebe masovnijeg turizma, no, pomiče se u tom pravcu.

Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami

U razgovoru s posjetiteljima osjetila se neka ugodna atmosfera

Zanimljivo je bilo čuti da mnogi od njih imaju susjede i prijatelje koji su porijeklom iz Rame. Jedan od njih je s ponosom istaknuo da je imao jako vrijednog i hrabrog suborca u Domovinskom ratu iz Uzdola. Nakon tih riječi samo možemo zaključiti kako je svijet mali da smo povezani na ovaj ili onaj način.

Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami

Marijana Janić, vlasnica agencije Conte Adriatic iz Zadra,  kazala je za Ramski vjesnik: „Ovo nam je prvi put da smo došli u Ramu. Oduševljeni smo. Čitali smo inače prije i istraživali i na neke preporuke je stigla prva grupa. Vjerujemo da ćemo dolaziti i dalje. Povezivati se i s drugim ljudima iz Rame i Zadra da vide koje se ljepote pružaju ovdje, od domaće hrane i prirode i sve. Danas smo prvi put ovdje. Išli smo do Franjevačkog samostana Šćit i zahvalni smo franjevcu za sve što nam je pokazao i objasnio. Onda smo bili u Konobi Gaj. Tamo smo ručali i svi su oduševljeni jer je sve bila domaća hrana.“

 

 

Budući da smo posjetitelje susreli upravo u Ljubuncima na imanju obitelji Jurić upitali smo Marijanu otkuda da su baš izabrali jednu od destinacija Mlin „Jurić“.

„To sam ja izabrala, jer mi se svidjelo kako je uređeno i kako je obitelj posvetila svoj život i ovom autohtonom da ljudi vide ovo. Oduševljeni smo s prirodom, sa sokovima,  likerima, domaćom hranom. Sa svim smo oduševljeni i mlinom i s ovim kućicama. Vjerujem da ćemo doći i mimo ovoga onako prijateljski i preporučit ćemo svima“, rekla je Marijana.

GDJE ZA VIKEND: Ultimativni vodič kroz Ramu

Marijana sa svojom agencijom često organizira putovanja po Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da je ovo jedan lijepi početak dolaska turista iz Zadarskog okruženja u Ramu.

 

Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Pogledajte kako je Hrvatska podijelila 800.000 € za projekte Hrvata izvan R Hrvatske

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba...

Dnevni horoskop za 09.06.2023.

Ovan Očekuju vas troškovi vezani za druge ljude ili nepodmireni...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo