Tematska predavanja Higijensko-epidemiološke službe DZ Tomislavgrad održana u OŠ Ivana Mažuranića

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Tomislavgrad svjesna je značaja zdravstvenoga prosvjećivanja u lokalnoj zajednici. U svrhu poboljšanja kvalitete i sigurnosti svojih usluga, služba namjerava u 2023. godini kontinuirano provoditi edukaciju različitih populacijskih grupa na području Općine Tomislavgrad. Glavni cilj ovog Plana i programa tematskih predavanja jeste suradnja s organizacijama u zajednici i pružanje ključnih informacija o promociji zdravlja, prevenciji bolesti kako bi se podigla razina zdravstvene pismenosti stanovnika Općine Tomislavgrad.

Dana, 7. lipnja 2023. godine održana su tematska predavanja u Osnovnoj školi u Tomislavgradu. Predavanje je održano na temu „Higijena i pravilno pranje ruku“.

Nazočni su bili učenici 2. b razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu. Učenici su kroz interaktivnu predavanje upoznati s pojmovima: higijena, grane higijene, zdravlje, bolest, pravilno pranje ruku.

Rasprava na teme:

  • Narodne poslovice „Čistoća je pola zdravlja“
  • Što je zdravlje?
  • Što je bolest?
  • Što je higijena?
  • Kako i kada pravilno prati ruke?

Nakon predavanja učenici su imali za zadatak ispuniti kviz koji je sadržavao pitanja u svezi  obrađene teme, navode u Domu zdravlja Tomislavgrad.

Objava Tematska predavanja Higijensko-epidemiološke službe DZ Tomislavgrad održana u OŠ Ivana Mažuranića pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO