Sveučilište u Mostaru izrazilo podršku Izraelu, pa dobilo prijetnje

Sveučilište u Mostaru suočava se s govorom mržnje, ali i prijetnjama nakon što je istaklo izraelsku zastavu u kampusu čime je pružilo podršku akademskim partnerima i akademskoj zajednici u Državi Izrael zbog terorističkog napada Hamasa, isključujući svaki oblik političkih konotacija.

Sveučilište je objavilo svoju odlučnost u promicanju međunarodne suradnje i akademske razmjene s Izraelom te izrazilo sućut prema svim žrtvama terorističkog napada. Ova podrška nije prošla neprimijećeno na društvenim mrežama, gdje su se počele pojavljivati različite reakcije. Neki korisnici pozdravili su sveučilišnu inicijativu za izražavanje solidarnosti, dok su drugi govorom mržnje i nepriličnim rječnikom komentirali objavu.

Nesumnjivo, sloboda izražavanja ključna je vrijednost u svakom demokratskom društvu, ali govor mržnje i netolerancija ne bi smjeli biti dio ove razine rasprave. Sveučilište u Mostaru potiče na otvoren dijalog i poštovanje različitih stajališta, ali također apelira na korisnike društvenih mreža da budu odgovorni i konstruktivni u izražavanju svojih stavova.

Sveučilište u Mostaru podnijet će kaznenu prijavu MUP-u HNŽ-a protiv osoba koje su sudjelovale u širenju govora mržnje na društvenim mrežama, prijetnjama sigurnosti osoba na Sveučilištu kao i prijetnjama uništavanja imovine. Ova odluka donesena je kako bi se zaštitila sloboda izražavanja i osigurala odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu te slobode. Govor mržnje predstavlja ozbiljan prekršaj i prijetnju društvenom miru i toleranciji, priopćeno je na službenim stranicama SUM-a.

sveučilište u mostaru izrazilo podršku izraelu, pa dobilo prijetnje

Post Sveučilište u Mostaru izrazilo podršku Izraelu, pa dobilo prijetnje je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO