Svećenik pomaže u popravljanju krova džamije dok Bosnom i Hercegovinom političari bjesne o ugroženosti jednih od drugih

Izborna kampanja u Bosni i Hercegovini još nije bila ni počela, a političari su bjesomučno propagirali ugroženost jednih od drugih. I tako dok oni  homogeniziranju birača pored njih prolaze životi običnih ljudi. Mladi odlaze iz ove države, oni srednjih godina se još nadaju, a stariji preživljavaju. Baš ti političari koji prouzročuju upravo ovakvo stanje ne slušaju obične ljude niti se na njih obaziru. A ti naši jednostavni i obični ljudi žive svoj život. Žive jedni uz druge i pomažu si gdje god mogu.

Obitelj Slavka i Ane Jurić osim što je izgradila zanimljivo imanje u Ljubuncima, obnavljaju i grade u Aninu rodnom mjestu Liska uz selo Šćipe u općini Prozor-Rama.

VODENICA JURIĆ U LJUBUNCIMA: Mjesto gdje se dolazi ciljano i umorno, a odlazi osvježeno i obogaćeno

Dok su tako  boravili u Lisci i Šćipama često se susreću sa susjedima. Njihov sin Branko je svećenik u Vatikanu koji je doktorirao teologiju i rado komunicira sa svim ljudima. Uvijek kad je u Šćipama posjeti imama u ovom mjestu Selvedina Imamovića.

Iz tih razgovora Branko i njegov otac Slavko saznali su da džamija u Šćipama ima problema s krovom te je Slavko obećao donijeti specijalni materijal iz Austrije gdje je bio na radu, a sada je u mirovini. To je i učinio ovih dana. Slavko, njegov sin svećenik Branko, imam i mještani  su rješavali pitanje krova ove muslimanske bogomolje.

svećenik pomaže u popravljanju krova džamije dok bosnom i hercegovinom političari bjesne o ugroženosti jednih od drugih

Ovome treba dodati da je džamija u Šćipama jedna od najstarijih u Bosni i Hercegovini i izgrađena je na kraju 15 stoljeća, a s vremenom je dograđivana, odnosno proširivana i smanjivana.

E to je život u Bosni i Hercegovini. Neka vide naši političari kako narod živi.

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Općina Prozor – Rama • Općinsko vijeće Prozor-Rama održalo je redovnu 32. sjednicu

28.09.2023. 15:22 Općinsko vijeće Prozor-Rama održalo je redovnu 32. sjednicu...

Općina Prozor – Rama • NAJAVA: REDOVNA 32. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA PROZOR-RAMA

22.09.2023. 13:37 Na temelju članka 59. Poslovnika o radu Općinskog...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO