Svečano obilježen Dan srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

Učenici i djelatnici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića danas su na svečan način obilježili Dan škole. Središnji dio proslave bila je školska priredba kojoj su nazočili Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, predstavnici resornog ministarstva, Zavoda za školstvo Mostar, ravnatelji i predstavnici broćanskih osnovnih škola te ostali mnogobrojni uzvanici.

Dobrodošlicu nazočnima poželjela je prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića, koja je također istaknula načela djelovanja škole i podsjetila nazočne na značajnije uspjehe učenika u proteklom razdoblju.

Kao jako talentirani mladi ljudi, učenici SŠ dr. fra Slavka Barbarića predstavili su se bogatim i raznovrsnim kulturno-zabavnim programom priredbe koji su osmislili, pripremili i realizirali s voditeljicama različitih sekcija i ostalim profesorima i profesoricama.

Valja kazati kako su posjetitelji priredbe imali priliku čuti mlade glazbenika Mladena Mandžu, Josipu Jerkić, Anu Pehar, tamburaški sastav „Školarci“ i žensku vokalnu skupinu. Također, Petra Miletić, osvajačica trećeg mjesta na natječaju Federalnog ministarstva kulture i sporta, krasnoslovila je pjesmu „Djedova kuća“, dok su učenici igrokazom skrenuli pozornost na opasnost nasilja preko interneta.

Na današnjoj priredbi SŠ dr. fra Slavka Barbarića zahvalila je za dugogodišnji nesebičan i predan rad prof. Stjepanu Grbavcu, prof. Stipi Ćavaru, koji nažalost nije mogao nazočiti priredbi i gospođi Zdravki Prga. Prigodne darove i zahvalnice gospodinu Stjepanu i gospođi Zdravki uručile su ravnateljica Adela Škutor i Sanda Sušac, zamjenica ravnateljice.

  Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen Dan općine Grude

Ravnateljica i zamjenica ravnateljice također su uručile nagrade učenicima čije je radove najboljim ocijenilo ocjenjivačko povjerenstvo za provedbu literarnog natječaja „Svi se rađamo kao originali, a mnogi umiru kao fotokopije“. Prvo mjesto na navedenom natječaju osvojila je učenica Petra Miletić, drugo mjesto učenik Marko Selak, dok je ocjenjivačko povjerenstvo treće mjesto odlučilo dati dvjema učenicama, Marti Mijatović i Petri Barbarić.

Uspješno obrazovanje mladih nezamislivo je bez velikog zalaganja svih djelatnika SŠ dr. fra Slavka Barbarića, podrške osnivača, ali i gospodarstvenika. Rad učenika i škole u proteklom razdoblju na poseban su način podržavali tvrtka Union foods i Udruga BLAŽ enology, te su stoga predstavnicima navedenih podupiratelja uručene prigodne zahvalnice.

Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića učenici i djelatnici također su obilježili odavanjem počasti svima onima koji nisu više među živima a bili su dio Škole, na poseban način pokojnom fra Slavku Barbariću, koji je preminuo na današnji dan, ali i različitim sportskim natjecanjima.

The post Svečano obilježen Dan srednje škole dr. fra Slavka Barbarića appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

U tijeku prijave za dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije za poljoprivrednu proizvodnju

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen...

SSS BiH: Sindikalna potrošačka korpa za novembar 2022. godine 2.986,85 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...

Izložba skulptura “Hommage fra Didaku Buntiću” 8. prosinca u Gradnićima

U četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, s početkom u...

Sveti Nikola posjetio djecu na Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar

Humanitarna akcija pod nazivom “Kad se male ruke slože,...

DNEVNI HOROSKOP ZA 7. DECEMBAR Pred Rakovima novi životni okršaji, za Vage uspješan poslovni dan

OVAN Posao Osjećate snažnu potrebu da dominirate na poslu i u...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo