Svečano obilježen Dan branitelja Livna i otvoren braniteljski kamp na Borovoj glavi

Organizaciji Grada Livno, Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada, a u okviru proslave 1130. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja u subotu je svečano obilježen Dan branitelja Livna.

Obljetnica je započela polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulima za slobodu hrvatskoga naroda u Livnu.spomen na sve poginule branitelje svijeće su zapalili gradonačelnik Livna Darko Čondrić s izaslanstvom, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Grada Livna i HBŽ-a, umirovljeni brigadni general Zdravko Andabak u ime potpredsjednika Vlade i ministra branitelja RH Tome Medveda, te konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred spomen-obilježja, u crkvi Svih svetih u Livnu služena je sveta misa, a povodom obilježavanja Dana branitelja, isti je dan brigadni general Zdravko Andabak otvorio braniteljski kamp na Borovoj glavi pored Livna.Kako je za Fenu kazao predstavnik Koordinacija braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Livna Željko Krišto, braniteljski kamp će prvenstveno služiti za druženje, manifestacije i druga okupljanja u organizaciji braniteljskih udruga.

Uređeni kamp s 28 ležajeva, kuhinjom i blagovaonicom te prostorijom za sastanke je inače u vlasništvu Grada Livna, a dat je na korištenje našim braniteljskim udrugama.

U njegovu rekonstrukciju u vrijednosti od 80 tisuća maraka sredstva su uložili su Grad, Uprava za pitanje branitelja Hercegbosanske županije, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Udruga veterana HOS-a Hercegbosanske županije, a u opremanju kampa sudjelovala je i uprava tvrtke Livno bus, istaknuo je Krišto.

Jabuka.tv

livnovine.com

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO