Sutra se održava 13. Festival hrane “Konjic Food Fest”

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica i podršku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK i ove godine organizuje Festival hrane “Konjic Food fest” za koji vlada veliki interes izlagača i posjetilaca. Biti će to prilika za kupovinu domaćih proizvoda, a na štandovima će se naći i voće, povrće, meso, mliječni proizvodi, med, čajevi, razne slastice, te prerađevine od voća i povrća, kao i drugi proizvodi.

Otvaranju Festivala hrane, koji će biti održan sutra u Sportskom centru Partizanovo, prethodit će potpisivanje Sporazuma o saradnji između Grada Konjica i Federalnog zavoda za agropedologiju u Sarajevu, kako bi se saradnja i partnerstvo odvijali na višem nivou.

Ovogodišnji  “Konjic food fest” okupit će  102 izlagača, na 105 štandova, što je maksimalni broj koji festivalski prostor može da primi.

Sutra se održava 13. Festival hrane “Konjic Food Fest”

Osim vrijednih Konjičana koji su se prijavili da budu izlagači na 13. Festivalu hrane “Konjic Food Fest” sutra će svoje domaće proizvode izložiti učesnici iz Banja Luke, Bosanske Gradiške, Srpca, Gračanice, Tešnja, Kaknja, Zenice, Visokog, Sarajeva, Hadžića , Stoca, Mostara, Jablanice, Bihaća…

SPC “Partizanovo” će od 09:00 biti otvoren za sve posjetioce, dok će službeno otvorenje uslijediti u 11:00 sati, kada će se obratiti Nusret Avdibegović u ime organizatora, Donko Jović ministar  poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK i gradonačelnik Osman Ćatić.

Na ovogodišnjem “Konjic Food Festu” učestvovat će i učenici Ugostiteljsko-turističke škole Konjic će se nadmetati u pripremanju pite od jabuka.

Organizator za najuspješnije učesnike Festivala, priprema nagrade u nekoliko kategorija: za najljepše uređen štand, najbolji asortiman proizvoda na štandu, najljepše upakovan proizvod i za najveći uzgojen proizvod.

sutra se održava 13. festival hrane "konjic food fest"
Sutra se održava 13. Festival hrane “Konjic Food Fest”

Festival će biti otvoren do 17:00 sati.

radiokonjic.ba

04.10.2023.

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO