Sutra na Prenju otkrivanje spomen ploče Miralemu Šabiću

Sutra će biti otkrivena spomen ploča Miralemu Miki Šabiću na lokaciji Zelena Glava, planina Prenj.

“Planina Prenj je odabrana iz razloga što je Mika volio Prenj i Zelenu Glavu. Polazak je u 6:00h ispred Zemaljskog muzeja, a iz Konjica u 7:30h ispred Motela. Samo otkrivanje ploče je neposredno ispod vrha Zelena glava. Očekujemo oko 70 ljudi na ovom memorijalnom pohodu”- kazao je Haris Bajraktarević, organizator.

Sutra na Prenju otkrivanje spomen ploče Miralemu Šabiću

“Prezadovoljan sam organizacijom, imali smo i podršku gradonačelnika Konjica, GSS-a “Prenj”, GSS-a Konjic kao i Planinarskog društva Borašnica” – dodao je Bajraktarević.

“Sa svim svojim resursima se uključujemo u pohod. Učesnicima pohoda će biti na raspolaganju planinarska kuća Vrutak te planinarski dom na Raptima. Našem Miki, koji je godinama bio naš član, želimo da se na neki način odužimo za sve što je učinio” – kazao je Rasim Nuhić, predsjednik PD “Borašnica” Konjic.

sutra na prenju otkrivanje spomen ploče miralemu šabiću
Sutra na Prenju otkrivanje spomen ploče Miralemu Šabiću

“Ovaj događaj budi velike emocije samim tim što svi znamo ko je Mika, a Elvedina Alić je oživila lik Mike kisikdžije. Ponosan sam na njega i mnogo sam vezan za njega bio. Njemu je planina Prenj bila sve” – kazao je Semir Šabić – Miralemov sestrić.

radiokonjic.ba

12.08.2022.

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO