back to top

Sutkinja koja nije odobrila zabranu prilaska ubojice žrtvi dio odluke kopirala iz drugog predmeta?

Život Nizame Hećimović iz Gradačca brutalno je ugasio trostruki ubojica Nermin Sulejmanović (35) i taj život više nitko ne može vratiti. No, nakon ove nezapamćene tragedije izlaze sve skandalozniji detalji o tome što je prethodilo ubojstvu i kako je pravosuđe propustio zaštititi ženu koju je nevjenčani suprug brutalno ubio pred bebom, nakon što ju je prvo krvnički pretukao.

Naime, svega četiri dana prije ubojstva, sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje. Koliko je pozornosti i vremena je sutkinja posvetila ovom slučaju ilustrira i dio obrazloženja u rješenju.

Naime, portal Istraga.ba je objavio fotografiju obrazloženja iz kojeg se zorno vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisan tako da je prekopiran dio rješenja drugoj osobi. Konkretno, u dijelu rješenja odjednom se pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović, u svojstvu počinitelja nasilje, umjesto imena Nizame Hećimović. Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović, dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Sutkinja koja nije odobrila zabranu prilaska ubojice žrtvi dio odluke kopirala iz drugog predmeta?

– Odbacuje se zahtjev MUP-a TŽ-a za izricanje predložene zaštitne mjere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja, stoji u Rješenju sutkinje Numanović, iz čijeg je obrazloženja vidljivo da je sutkinja imala obrazac te je tako pomiješala i druge slučajeve nasilja u obitelji s ovim predmetom. Ostaje dojam da je, da se sutkinja Numanović dublje posvetila predmetu iz Gradačca, tragediju možda moglo izbjeći.

Prema istome izvoru, supruga je Sulejmanovića prijavila policiji početkom kolovoza, slijedom čega je Policija od Suda tražila mjeru zabrane prilaska, što je Sud, pak, odbio.

Portal Istraga.ba dodaje da se još početkom srpnja ove godine Nizama Hećimović obraćala nadležnim institucijama i tražila zaštitu od nevjenčanog nasilnogsupruga

Privedeno 40 osoba koje su podržavale ubojicu

Dosada je uhićeno oko 40 osoba koje su tijekom prijenosa uživo na Instagramu podržavale ubojicu iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, koji je u krvavom pohodu brutalno ubio tri osobe, nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, turske državljane.

U tom su ubilačkom pohodu ranjeni i policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković, kao i Harisa Onder, supruga Džengiza Ondera. Prema posljednjim informacijama, Harisa Onder je u teškom stanju.

Pomahnitali ubojica uživo je prenosio ubojstvo nevjenčane supruge a brojni ljudi su ga tijekom prijenosa podržavali. Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak rekao je da se provode aktivnosti na evidentiranju tih pojedinaca.

– Direktor FUP-a informirao me da odsjek FUP-a za Cyber kriminal već provodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubojstvo i ubojicu, naveo je Isak. FUP će, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom, radi na lociranju i dokumentiranju svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubojstvo i ubojicu na društvenim mrežama.

Gradačac: Građani osudili svaki oblik nasilja

Na prijedlog gradonačelnika Gradačca EdisaDervišagića,u tom je gradu zbog spomenute tragedije proglašena trodnevna žalost, a odluku je podržao i Kolegij Gradskog vijeća Gradačca u proširenom sastavu.

Istodobno su se građani Gradačca spontano okupili u znak protesta protiv te osude svih oblika nasilja.Građani Gradačca su u strahu i pozivaju nadležne na odgovornost.”Bojala sam se za sebe i dijete”, “Stop nasilju nad ženama”, “Tražimo odgovornost gradonačelnika i policije”, samo su neke od poruka ispisanih na transparentima koje su nosili građani.

Sutkinja koja nije odobrila zabranu prilaska ubojice žrtvi dio odluke kopirala iz drugog predmeta? Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO