Sunita Hindić poslala pismo iz KPZ-a Tuzla: Strahujem za život, plašim se hoću li se ujutro probuditi

Sunita Hindić (25), koja je osuđena zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55), ustvrdila je da je u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla, u kojem izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu, izložena raznim vrstama psihičkog maltretiranja i zlostavljanja.

Stalni napadi

Sadržaj članka (otvori)

U opširnom pismu koje je uputila na adresu dopisništva „Dnevnog avaza“ u Mostaru Hindić je navela da je, bez ikakvog razloga, suspendirana s posla koji je obavljala u KPZ-u te da je „bukvalno zatvorena u četiri zida“.

Maltretiranju i zlostavljanju je, napisala je, izložena kako od pojedinih policijskih službenika, među kojima je bio i nedavno uhićeni, a potom suspendirani A. M., tako i od osuđenica.

– Osuđenice imaju podršku tih policijskih službenika da me što više ugnjetavaju psihički, a za suspenziju mi nitko nikada nije dao nikakvo obrazloženje – navela je ona.

– Oglas –

Ustvrdila je i da tri mjeseca trpi mnogo toga, ali i da se obraćala različitim institucijama, međutim, umjesto podrške, izložena je još većem maltretiranju, posebno od jedne policijske službenice.

– Ona je osobno sudjelovala u namještanju disciplinske mjere prema meni i osobno insistirala na tome da se pišu izjave protiv mene… Blago je reći da strahujem za svoj život, jer u takvoj sam poziciji da, kada navečer legnem, plašim se da li ću se ujutro probuditi – napisala nam je Hindić.

– Oglas –

Posebno se, iznijela je, pribojava da će joj zbog raznih „namještaljki“ izreći „kaznu samice“, a „da bi je straža mogla u samici adekvatno kazniti, možda i ubiti“.

Svima pisala

Kako je potvrđeno, pisma sličnog sadržaja Hindić je, zaista, upućivala i pravosudnim instancama, a s tim su upoznate i pojedine međunarodne organizacije.

Podsjetimo, i njen otac se u veljači ove godine redakciji “Dnevnog avaza” požalio na tretman koji se nad njom provodi u KPZ-u Tuzla. Posebno je ukazao na ponašanje uposlenice, na koju se i Hindić požalila.

Podsjetimo, Hindić je u siječnju prošle godine pravomoćno osuđena zbog ubojstva Ivankovića. Prethodno joj je u Županijskom sudu u Mostaru u dva navrata izrečena zatvorska kazna u trajanju od tri i po godine za ubojstvo iz nehata, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo te presude i osudio je na šest godina zatvora.

Bili u vezi

Hindić i Ivanković su bili kratko u ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019. godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara. Ubojstvu je prethodila svađa između njih dvoje, a Ivanković je usmrćen hicima iz pištolja CZ, 7,65 milimetara.

Sunita se u međuvremenu udala pa, uz svoje prezime, nosi i muževo – Vugdalić.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO