Sud u Ljubuškom traži izuzeće u slučaju Buntić

U ovoj pravosudnoj instituciji, u kojoj su, prethodno, odbili prijedlog za određivanje pritvora Buntiću te mu izrekli mjere zabrane, po pitanju žalbe odlučili su, još tijekom jučerašnjeg dana, zatražiti izuzeće.

”S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu ”, odgovoreno je iz ovog Suda za Avaz.

Uložena žalba

Podsjetimo, iz Tužiteljstva ZHŽ su jučer naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

‘’Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor’’, kazali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdan strah da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na iste i opravdanog straha da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Nasilje u obitelji

– Podsjetimo da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B., protiv kojeg ovo Tužiteljstvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa krivičnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH – dodali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Denis Buntić je u protekli petak prijavljen za nasilje u obitelji, kada je navodno pretukao suprugu Klaru, u njihovoj obiteljskoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tijekom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo.

Post Sud u Ljubuškom traži izuzeće u slučaju Buntić je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO