Skupština HRK Grude za kraj zlatne rukometne 2022. godine

Sjednicom Skupštine HRK Grude zaključena je zlatna rukometna 2022. godina grudskog rukometa.

Svake godine nakon završetka natjecateljskih aktivnosti, HRK Grude organizira radno-svečanu sjednicu Skupštine kluba na kojoj se spomenu rezultati u godini na izmaku te istaknu planovi za nadolazeću godinu.

Tako je bilo i ove godine. U prelijepom okruženju seoskog gospodarstva Marića gaj, u krcatoj „velikoj konobi“, su bili članovi uprave kluba (Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora), stručni stožer kluba, igračice seniorske ekipe, predstavnici Općine Grude na čelu s načelnikom Općine, g Ljubom Grizeljom, počasni član HRK Grude, prim dr.sc Zoran Karlović dr.med, mnogobrojni predstavnici sponzora i donatora kluba, predstavnici RS Herceg Bosne i RS FBiH, na čelu sa predsjednikom RS Herceg Bosne, g. Slobodanom Zadrom, predstavnici drugih sportskih klubova iz Gruda, predstavnici medija i prijatelji kluba.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine, g. Mile Pejić. U nastavku je razmatrano izvješće o radu i financijsko izvješće HRK Grude za 2022.g , plana rada i financijski plan za 2023.g te izvješće Nadzornog odbora kluba. U izvješćima kao i u obraćanju predsjednika kluba, g. Zorana Trlina je istaknuto da je 2022. godina obilježena izvanrednim sportskim rezultatima kluba. To se vidi iz činjenice da je klub u 2022. godini osvojio 7. naslov prvakinja BiH i 4. naslov pobjednika KUP-a BiH te ovu 2022. godinu završava na 1. mjestu prvenstvene ljestvice s ostvarenih 10 pobjeda iz isto toliko utakmica. Osim toga u 2022.godini mlađe dobne skupine u klubu su kroz odlične igre u Ligi RS Herceg Bosne , osigurala nastupe i sudjelovale u završnicama državnih prvenstava u čak tri dobne skupine gdje su također ostvarile odlične rezultate osvojivši jedno 3. , jedno 4. i jedno 5.mjesto u BiH.

  Građani BiH za doček godine većinom u krugu obitelji, ali ima i aranžmana za Pariz, Milano…

Veliki je to uspjeh, ako imamo u vidu da su Grude, po broju stanovnika mala općina, a samim tim je veoma mala baza djece . Grude su brojem stanovnika i djece manje od jedne gradske četvrti u mnogim BiH gradovima. Međutim vrhunski stručni rad koji godinama krasi ovaj klub, dovodi do odličnih rezultata u svim dobnim skupinama, a u ovoj godini smo došli i do prve hrvatske kadetske reprezentativke, Josipe Zubac, koja je od prvih rukometnih koraka do danas ,prošla sve dobne skupine našeg kluba.

Trenutno u školi rukometa trenira više od 80 djece, od čega su otprilike polovina djeca koja treniraju mini rukomet (djeca rođena 2012.godine i mlađa). Vrijedno je istaknuti da je klub u cilju omasovljenja škole rukometa i uključivanja što većeg broja djece u trenažni proces, u drugoj polovini 2022.godine, omogućio svoj djeci da treniraju rukomet bez plaćanja članarine, a stručni rad je u tom periodu financiran iz sredstava ostvarenih realizacijom raznih projekata i iz redovitih sredstava kluba.

Istaknuto je i da je klub u ovoj godini realizirao niz projekata u suradnji s raznim ministarstvima na razini Županije Zapadnohercegovačke i Federacije BiH. Velika zahvalnost za uspješan rad kluba je upućena svim sponzorima i donatorima kluba, a posebna zahvala je upućena načelniku Općine Grude, g. Ljubi Grizelju, Vladi Županije Zapadnohercegovačke i ministrima u njoj koji dolaze iz Gruda, ministrici Ružici Mikulić i ministru Tomislavu Pejiću.

Planirano je da se u narednoj godini nastave sve uspješno urađene ili započete aktivnosti te da se nastavi sa omasovljenjem škole rukometa, ali i da se pokušaju i dalje ostvarivati dobri sportski rezultati.

  VIDEO / Skupština HBŽ-a usvojila Nacrt proračuna za 2023.

Nakon usvajanja svih predloženih dokumenta, nazočnim se obratio načelnik Općine Grude, g. Ljubo Grizelj, koji je čestitao klubu, a posebno rukometašicama i stručnom stožeru na postignutim rezultatima i na velikoj promidžbi Gruda od strane ovog kluba. Pozvao je sve sponzore i donatore da nastave i povećaju podršku ovom klubu te obećao da će klub i dalje imati podršku Općine Grude u okvirima realnih mogućnosti.

Obraćanjem načelnika, završen je radni te je uslijedio svečani dio sjednice na kojem su svim igračicama i stručnom stožeru kluba uručeni prigodni božićni darovi koje su i ove godine osigurali: Violeta, Lasta, TP Drinovci, Orbiter G i Franck.

U nastavku večeri svi nazočni su uživali u gastronomskim specijalitetima Agroturizma Marića gaj , a posebno su se zasladili prekrasnom velikom tortom kojom tradicionalno grudskim rukometnim kraljicama , blagdane čestita gđa Marija Odak, vlasnica Slastica Kivi.

HRK Grude ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način tijekom ove godine pomagali rad kluba, zatim svim nazočnim na ovoj Skupštini, a posebno našim igračicama i stručnom stožeru, na puno radosti koju su nam priredile u 2022.godini, priopćeno je iz HRK Grude.

Svima uz zahvalu, upućujemo i želje za sretan i blagoslovljen Božić te zdravu, sretnu i uspješnu 2023. godinu.

Post Skupština HRK Grude za kraj zlatne rukometne 2022. godine je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo