SIP BiH: Kuglica iz Livna danas odredila budućnost BiH

Kandidatska lista Stranke demokratske akcije Hercegbosanske županije dobila je ždrijebanjem mandat za delegatski klub Bošnjaka u novom sazivu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ždrijebanje je obavljeno danas u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine, a odlučivano je između dviju kandidatskih lista Bošnjaka iz Hercegbosanske županije – liste Avdija Đugum (Socijaldemokratska partija BiH) i kandidatske liste Stranke demokratske akcije.

U SIP-u je danas obavljeno ždrijebanje za izbor preostalih delegata u Dom naroda iz još jedne županije, Sarajevske. Tu su u opticaju bila tri subjekta iz reda Ostalih – kandidatska lista Albin Zuhrić, lista Naša stranka 2 i kandidatska lista Socijaldemokratske partije BiH.

Ždrijebanjem je odlučeno da mandat dobije lista Naša stranka 2.

Postupak žrijebanja u SIP-u proveden je zbog toga što su navedene kandidatske liste iz obje ove županije imale identičan količnik glasova prilikom ranijeg biranja delegata za Dom naroda, obavljenog tajnim glasanjem u novim sazivima pripadajućih županijskih skupština.

Sarajevska i livanjska nisu jedine skupštine gdje su neke kandidatske liste imale isti količnik glasova, a ostale jasno dobile ili pak izgubile preimućstvo u glasovima za mandate u Domu naroda.

Isti količnik imale su i pojedine liste prilikom tajnog glasanja u novim skupštinama Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije, zbog čega je u sjedištu SIP-a jučer također obavljeno ždrijebanje.

Hoće li kuglica iz Livna odrediti budućnost BiH?! VIDEO

relax-portal.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo