SAZNAJTE KOJA JE VAŠA Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju

Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju koja predstavlja njegove osnovne karakteristike, dijele pogled na život i unutrašnje pokretače koji ih čine takvima kakvi jesu.

Ovan

Duhovna životinja Ovna je tigar, sa kojim dijele brzinu, oštrinu i žestoku narav. Znaju šta žele i nikome ne dopuštaju da im stane na putu ili da ih sputavaju u tome što žele da ostvare. Uvijek su u potrazi za nečim novim, a kad i upadnu u nevolju – sposobni su sami da se iz nje i izvuku.

Bik

Bik je toliko poseban da je njegova duhovna životinja – isto bik. Oni su jaki i sposobni vođe te uvijek preuzimaju inicijativu. Znaju šta žele od života i ne boje se da se bore za to. I znak i duhovna životinja su tvrdoglavi, beskompromisni i skoro uvijek na kraju dobiju to što žele.

Blizanac

Duhovna životinja Blizanca je lisica – radoznala, zabavna i nježna. Baš poput svoje duhovne životinje, ljudi rođeni u znaku Blizanca znaju biti nemarni i energični, a i lukavi. Na prvi pogled će vam se činiti naivni, ali iznutra čuči jedan pravi mali lukavac.

Rak

Duhovna životinja Raka je oposum, koji je jako prilagodljive prirode. Rak je usamljen i tajanstven i jako drži do sebe. Oboje su poznati po tome da znaju da izbjegavaju ljude, ali to ne znači da Rak ne voli svoje bližnje.

Lav

Ovo je lako za pogađanje – duhovna životinja Lava je paun. Oboje vole da se pokazuju i paradiraju, uživajući u divljenju drugih. Bitno im je kako ih drugi vide, a svaki izlazak je nova prilika da se pokažu u novom ruhu. Uvijek daju sve od sebe da se pokažu u najboljem svijetlu.

Djevica

Djevice su inteligentne, a to je jedna od njihovih najjačih karakteristika, stoga nas ne čudi da je njihova duhovna životinja orangutan, koji ima sposobnost razmišljanja i razumijevanja. Problem postoji da bi se riješio, a Djevica uvijek traži nove načine kojima bi olakšala svoj život. Planira unapred kako bi zaobišla potencijalne probleme.

Vaga

Vaga je poput zeca – ljubazna, umiljata i topla, a najviše voli da vrijeme provodi u društvu. Uživa u okruženju ljudi, ali ne podnosi haotične situacije. Beži iz stresnih situacija jer je jako plašljive prirode.

Škorpija

Škorpije su najsličniji dabrovima, svijesni su toga što imaju i uvijek su spremni da iskoriste sve svoje resurse. Veliki radnici, stalno traže nove projekte i postavljaju nove ciljeve. Iako je disciplinovan i izuzetan radnik, Škorpija je nepovjerljiv i osvetoljubiv.

Strelac

Duhovna životinja Strelca je vidra koja simbolizira njegove najjače karakteristike – entuzijazam i smisao za dobru zabavu. Vole da budu okruženi svojim bližnjima, a na život gledaju kao na igru. Iako jako angažovan, Strelcu je lako odvući pažnju sa bitnih stvari.

Jarac

Spiritualna životinja Jarca je konj. Oboje su pouzdani, stabilni i konzistentni. Tradicionalni i sa velikom samokontrolom. Jarci su, poput konja, stabilni i čvrsti, često oslonac svojim bližnjima.

Vodolija

Vodolija voli da se zabavlja kao delfin. Vrlo je pametan i ima avanturistički duh, a život mu je jedna velika igra ispunjena raznim događajima i zabavom.

Ribe

Ribe su vrlo slične morskim konjićima. One su osjetljive i ljubazne, a u ljubavi kad jednom pronađu svoju srodnu dušu, ona to ostaje do kraja života. Ribe su intuitivne i emotivno svijesne. Vole da budu u blizini porodice i prijatelja i izbegavaju opasnost kada je to moguće.

BONUS VIDEO:

SAZNAJTE KOJA JE VAŠA Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju Aloonline.ba.

aloonline.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Muškarci rođeni u ova četiri horoskopska znaka su najbolji očevi

Neki roditelji znaju kako biti odgovoran i privržen roditelj,...

BONTON U RUKE! Ovi znakovi se ne znaju lijepo ponašati

Vodolija Možda je to zbog nedostatka strpljenja, ali Vodolije su...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO