Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

Sarajevo Film Festival će od 11. do 18. kolovza i ove godine prikazati brojne filmove te okupiti filmske profesionalce i goste iz cijelog svijeta u Bosni i Hercegovini. Od ove godine s filmskim projekcijama i festivalskom atmosferom, Sarajevo Film Festival dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini: Tuzlu.

Ovo će biti četvrta godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju u Mostaru, a zahvaljujući partnerstvu s novim ekskluzivnim sponzorom, tvrtkom Bingo Group, od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli.

Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

Publika u Tuzli će na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, moći uživati u filmovima iz festivalskog programa Open Air.

Sarajevo Film Festival u Županiji Sarajevo privuče desetine tisuća turista, što omogućuje priljev od 51,6 milijuna KM i zaposlenje 1.385 radnika. Otkako je 2019. godine Sarajevu dodijeljena titula kreativnog grada filma UNESCO-a, produkcija u Županiji Sarajevo se povećala za 400 posto, a broj posjetitelja u kinima za više od 100 posto. U znak prepoznavanja visokih standarda u organizaciji u filmskoj i TV industriji te kao atraktivnoj filmskoj destinaciji, Gradu Sarajevu je u Cannesu dodijeljena nagrada Global Production u kategoriji „Grad filma“. Svojom misijom Bingo Group je također opredijeljen razvoju domaće privrede i domaćih tvrtki. Tijekom 30 godina svog poslovanja Bingo Group je u Bosni i Hercegovini investirao preko 850 milijuna KM, što ovu grupaciju čini najvećim domaćim investitorom.

sarajevo film festival od ove godine i u tuzli
Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

Sigurni smo da će ova suradnja biti početak dugog partnerstva. S tvrtkom Bingo Group Sarajevo Film Festival ima puno toga zajedničkog: to je domaća tvrtka s najvećim rastom i prometom koji ponovno reinvestira u svoju zemlju. Bingo Group i Sarajevo Film Festival su bh. brendovi koji dijele zajedničke interese i vrijednosti. Sarajevo Film Festival godinama ide ususret svojoj publici, omogućujući festivalsku atmosferu i iskustvo zajedničkog gledanja filma u uvjetima vrhunske produkcije. Radujemo se da dolazimo i u Tuzlu – zajedno s našim partnerom organiziramo program izuzetno značajan za imidž grada, za turizam, za stvaranje osjećaja zajedništva i pripadanja lokalnoj zajednici. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Tuzla na podršci u realizaciji ovog projekta. Tuzla je primjer kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

sarajevo film festival od ove godine i u tuzli
Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

„Ponosni smo što je Bingo Group ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala i ovo je samo početak naše suradnje. Posebno nam je drago što će se zahvaljujući našem partnerstvu festivalska atmosfera ove godine osjetiti i u Tuzli, kroz ljetno kino s oko 400 mjesta. U ovom kinu će se prikazivati filmovi kao i u Open Air kinu u Sarajevu. Naše zajedničko djelovanje primjer je međusobne podrške domaćih brendova, na zadovoljstvo svih ljubitelja filmske umjetnosti“, izjavio je Edin Ibrahimović, direktor za biznis operacije tvrtke Bingo.

sarajevo film festival od ove godine i u tuzli
Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. kolovoza 2023.

Projekcije filmova u Tuzli će se održavati u BINGO Ljetnom kinu Tuzla, a u Mostaru u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, od 11. do 18. kolovoza 2023., s izborom bh. filmova i filmova iz Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli Običan radio.

obican.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO