back to top

RLJ Zdravoradionica: Iva Perić i prof. Zvonko Herceg

U novoj emisiji Zdravoradionice ugostili smo Ivu Perić ispred Udruge Trebižat i prof. Zvonku Hercega predsjednika Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški.

Naši gosti predstavili su zajedničke aktivnosti na provedbi projekta” Male škole plivanja” i naglasili značaj kretanja i tjelesne aktivnosti na otvorenom uz pažnju očuvanja okoliša u kojem se aktivnosti provode..

Prof. Herceg u emisiji je istaknuo “Nažalost svjesni smo kako je došlo do velike hipokinezije, odnosno nekretanja djece i mladih, djeca nam sjede satima. Naša Udruga pedagoga djeluje više od dvadeset godina, cilj nam je bio pokrenuti naše sugrađane osobito mlade, aktivirati ih na tjelesnu aktivnost i boravak na otvorenom, aktivni smo u ljetnom i zimskom periodu, ljeti kroz školu plivanja i aktivnosti na otvorenom, zimi kroz školu skijanja. Uključujemo sve uzraste, djecu, mlade, starije osobe kojima je potrebna rehabilitacija, djecu s poteškoćama u razvoju. Želimo iskoristiti sve blagodati jedinstvenog prostora u kojem živimo ovdje u Ljubuškom, koji je stvoren za boravak na otvorenom i razne oblike tjelesne aktivnosti.”

Iva Perić pokrenula je ove godine “Malu školu veslanja” na Trebižatu a za naš radio kaže ” Ideja je došla kroz aktivnosti Ljubuški Outdoor festivala i suradnjom sa Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Duga. Projekt smo predali Gradskoj upravi i krenuli smo sa realizacijom. Oduševljenje roditelja nam je bio veliki poticaj, odaziv je bio velik, na malu školu veslanja prijavilo se 45 djece, 4 djece iz Udruge Duga. Podržali su nas GSS, Grad Ljubuški, JP Parkovi i Turistička zajednica, uspjeli smo pokriti sve troškove tako da je škola bila besplatna za djecu. Nadam se da ćemo sa školom nastaviti ubuduće. Želim naglasiti ovdje kako nam je cilj podići tu ekološku svijest, moramo u svakom trenutku paziti na našu rijeku.”

Drugo izdanje emisije Zdravoradionica poslušajte ovdje:

Radio Ljubuški

Objava RLJ Zdravoradionica: Iva Perić i prof. Zvonko Herceg pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO