Rim: Izaslanstvo HKD Napredak na proslavi 50. obljetnice MCL-a

Izaslanstvo HKD-a Napredak, dr.sc. Nikola Čiča, predsjednik, Miroslav Landeka, dopredsjednik i Ivana Barišić, članica Središnje uprave HKD-a Napredak, boravilo je od 7. do 9. prosinca u Rimu na svečanosti obilježavanja 50. obljetnice talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori – MCL (Kršćanski radnički pokret).

Miroslav Landeka, Ivana Barišić i dr. sc. Nikola Čiča

Organizacija MCL, s kojom HKD Napredak ima dugogodišnju suradnju, u svom djelovanju poseban naglasak stavlja na solidarnost i pomoć onima u potrebi, kao i na dijalog kultura i naroda, posebice na prostoru jugoistočne Europe. MCL ima više od 300 000 članova, a jubilej povodom pedesete obljetnice od osnutka bila je prilika i za razgovore s izaslanstvom HKD-a Napredak o idućim projektima i nastavku suradnje koja je započela prije gotovo dva desetljeća.

Rim: Izaslanstvo HKD Napredak na proslavi 50. obljetnice MCL-a

Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča i Tonino Inchingoli, glavni tajnik MCL-a

Predsjednik MCL-a Antonio Di Matteo i predsjednik Glavnog vijeća Piergiorgio Sciacqua zahvalili su izaslanstvu Napretka što su im svojim dolaskom iskazali prijateljstvo i poštovanje povodom ovog velikog jubileja.

Rim: Izaslanstvo HKD Napredak na proslavi 50. obljetnice MCL-a

Predsjednik MCL-a Antonio di Matteo

Središnja svečanost započela je na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, služenjem svete mise koju je predvodio kardinal Giovani Battista Re, a koncelebrirao je, uz brojne svećenike, i banjolučki biskup mons. Franjo Komarica. Inače, ovaj blagdan dan je utemeljenja organizacije Movimento Cristiano Lavoratori te nacionalni praznik u Italiji, a izaslanstvo Napretka je s brojnim članovima MCL-a i gradonačelnikom Rima, Robertom Gualtierijem, sudjelovalo u tradicionalnoj molitvi u podnožju kipa Blažene Djevice Marije na Španjolskom trgu. Nekoliko sekundi tišine, izazvanih suzama pape Franje i spontani pljesak okupljenih, obilježili su molitvu pred Gospinim kipom mir u svijetu, a osobito za mir u “mučeničkoj” Ukrajini.

Rim: Izaslanstvo HKD Napredak na proslavi 50. obljetnice MCL-a

Ivana Barišić, članica Središnje uprave i Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak

U večernjim je satima održana svečana akademija MCL-a kojoj je, uz brojne članove te organizacije i predstavnike HKD-a Napredak, prisustvovao potpredsjednik talijanske vlade i ministar vanjskih poslova, Antonio Tajani.

Rim: Izaslanstvo HKD Napredak na proslavi 50. obljetnice MCL-a

Sveti Otac papa Franjo i predsjednik MCL-a Antonio di Matteo

U kratkom razgovoru s predstavnicima HKD-a Napredak, potpredsjednik Tajani izrazio je naklonost talijanske Vlade europskom putu BiH te nadu da će Bosna i Hercegovina uskoro ostvariti kandidacijski status u Europskoj uniji.

  Nove marke HP Mostar „Božić 2022. i Nova godina“

Rim: Izaslanstvo HKD Napredak na proslavi 50. obljetnice MCL-a Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo