RETROGRADNI MERKUR ĆE NAPRAVITI HAOS ZA NOVU GODINU Odlaganje planova, konflikti, usporavanje sve do 18. januara

Merkur, planeta komunikacije kreće retrogradno 29. decembra, što znači da nas ovaj, prema mišljenjima astrologa, nepovoljan planetarni aspekt očekuje i za vrijeme dočeka Nove godine. Horoskop ističe da je ovo četvrti retogradni Merkur u 2022. godni, a istovremeno i prvi u 2023, jer će trajati do 18. januara.

Kada krene retrogradno, kaže se da Merkur putuje unazad, a najveći uticaj ima na polje komunikacije i načina na koji razmišljamo. Moguće je da će komunikacija biti usporena, da će neke poruke, ako ne budemo obazrivi, biti pogrešno prenesene, ali donosi i susrete sa ljudima iz prošlosti. To mogu biti stari prijatelji sa kojiam ste izgubili kontakt, rođaci sa kojima se dugo niste vidjeli i bivši partneri sa kojima imamo nedovršene poslove.

Krajem godine mnogi prave spiskove želja i donose novogodišnje odluke. Da li je za to sad dobro vrijeme kada je Merkur u retrogradnoj fazi? naravno da jeste, samo treba da promenite pristup i na pravi način kanališete svoju energiju. Umjesto da sve planove i odluke kreirate direktno krajem godine, tokom tri nedjelja razmatrajte šta je to što pokreće pozitivne promene u 2023. godini.

Pošto Merkur upravlja našim mentalnim procesima, njegovo retrogradno stanje može nas pomalo zbuniti. Skloni smo da se više fokusiramo na prošlost nego na budućnost.

Iako nije povoljno živeti u prošlosti, sada vam ova retrospekcija može značiti da donesete odluke na osnvou svojih želja. Možete se vratiti i videti neke stare pobjede, iskoristiti svoje stare talente, ali i primijetiti gde smo grešili. U ovom periodu je važno da osvjestite šta je to što vas sprečava da osvojite svoje snove i da se toga oslobodite.

  ČOLINA: Kad svi daju sve od sebe ja se nemam čega, niti koga, bojati

Ovaj „period pregleda“ prošlosti retrogradnog Merkura može biti pozitivan. Često donosimo odluke na osnovu želja, zbog čega toliko idealističkih obećanja propadne do proleća. Sa retrogradnim Merkurom do 18. januara, možete doći do dna onoga što vas sprečava da ostvarite svoje ciljeve za 2023. godinu. Kada Merkur izađe iz senke, 23. januara 2023. godine, moguće je da vas očekuje značajna odskočna daska i prilika da na osnovu svega sagledanog donesete realne odluke koje će podstaći vaš razvoj, piše Sense.rs.

Iako retrogradni Merkur važi za aspekt koji jenegativan, ne postoji razlog za paniku. Ipak, važno je da u ovom periodu uspostavite unutrašnji mir, da se ponovo povežete sa sobom, odmorite, preispitate svoje težnje… Obratite više pažnje na svoj unutrašnji svet i stupite u dublji kontakt sa svojim mislima i emocijama.

Astrolozi kažu da se žurka za vrijeme retrogradnog Merkura, kao i planovi vezani za slavlje, može malo zakomplikovati. Najvažnije je da se okružite pozitivnim i dobrim ljudima koji će vam pomoći, ali i dati inspiraciju i motivisati vas kada se osećate „zaglavljeno“.

Ukoliko putujete za doček Nove godine, spakujte se, dobro isplanirajte, organizujte i obratite pažnju da li ste sve ponijeli i proverite rezervacije.

BONUS VIDEO:

RETROGRADNI MERKUR ĆE NAPRAVITI HAOS ZA NOVU GODINU Odlaganje planova, konflikti, usporavanje sve do 18. januara Aloonline.ba.

  ŠTA GODINA ROĐENJA GOVORI O VAMA Ljudi sa devetkom na kraju su „najteži“

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Sud BiH raspisao desetine tjeralica za optuženicima i osuđenicima

Sud Bosne i Hercegovine raspisao je međunarodne potjernice za...

Hotel ”President” ugostit će najveći sportsko-zabavni spektakl regije!

Hotel ”President” u Čapljini bit će i ove godine...

Skauti se remijem dodatno izdvojili na vrhu ljestvice

Otvaranje proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi je za...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo