Raste zanimanje za glazbeno obrazovanje u Ljubuškom: Glazbena škola slavi 30 godina djelovanja

Početkom devedesetih godina u Ljubuškom je osnovan glazbeni odjel koji je djelovao u sklopu Osnovne škole Marka Marulića, a 2005. prerastao je u Osnovnu glazbenu školu Ljubuški.

Srednja glazbena škola osnovana je, pak, tijekom 2018./2019. godine i od tada ova obrazovna ustanova nosi naziv Glazbena škola Ljubuški te djeluje kao osnovna i srednja škola.

Od svog osnutka do danas iznjedrila je brojne uspješne učenike, a u novoj školskoj godini koja nam se bliži, novi naraštaj imat će priliku naučiti svirati različite instrumente te stjecati znanja od vrsnih znalaca.

Upisi

„U novoj nastavnoj godini u OGŠ upisano je jedno odjeljenje pripremnog razreda i dva odjeljenja prvašića, dok je u prvi razred SGŠ upisano 14 novih učenika. Ukupno će nastavu pohađati preko 180 učenika. Jako smo zadovoljni brojem upisanih, a posebno moram naglasiti kako je zanimanje za SGŠ u protekle četiri godine iznad svih očekivanja. Još uvijek nailazimo na poteškoće u organiziranju nastave, ponajviše kad je u pitanju kvalificiran nastavni kadar, ali i prostor. Zgrada u kojoj se trenutno odvija cjelokupna nastava je ugodna za rad, na prelijepoj je lokaciji i pokazala se kao jako dobro privremeno rješenje. Nažalost, ne trajno, jer nemamo dovoljno prostora za sve naše potrebe i to nam dodatno otežava organiziranje nastave. Ove školske godine obilježavamo 30 godina djelovanja GŠ Ljubuški i svakako ćemo pokrenuti i intenzivirati pitanje trajnog i namjenskog rješenja zgrade škole“, kazala je ravnateljica Ivana Šaravanja za Dnevni list.

  Ljubuški: Prekidi u isporuci vode zbog iznenadnog pucanja cijevi

Povratku u školske klupe prethodila je prava glazbena poslastica, Ljubuški jazz festival, koji je učenicima ponudio nešto nesvakidašnje – brojne radionice, među njima i onu koju je održao Jonathan Kreisberg, jazz gitarist svjetskog glasa. Ono što je posebno obradovalo Ljubušake je koncert latino jazz benda Cubismo, koji ih je počastio cjelovečernjim koncertom na otvorenom.

Uspjeh jazz festivala

„Ljubuški jazz festival, ove godine treći po redu, bio je najuspješniji. Obično se kaže da neka manifestacija ima izglede za opstanak ako se prve tri godine pokažu uspješnim. Izuzetno smo zadovoljni i možemo reći da sve ide sukladno našim priželjkivanjima i planovima. Svake godine podižemo po jednu ljestvicu i sve se lijepo razvija. Publika se povećava, zanimanje za jazz raste, polaznika na radionicama je sve više, povećavamo i broj predavača, rađaju se mladi bendovi i sve više djece pokazuje zanimanje za dobru glazbu“, istaknula je Šaravanja.

Dodajmo i to kako je prije nekoliko mjeseci u Kulturnom centru u Ljubuškom održana svečanost na kojoj je Tony Mandich, bivši dugogodišnji potpredsjednik Atlantic Recordsa, Glazbenoj školi Ljubuški i Gradu Ljubuškom uručio brojne nagrade te zlatne i platinaste ploče koje je dobivao kroz svoj rad s bendovima i glazbenim zvijezdama. Vrijedan je to dar za cijelu zajednicu, ali i poticaj učenicima da vjeruju u sebe i u svoje snove koji su, kako je posvjedočio ovaj uspješan Ljubušak, itekako ostvarivi.

  Obavijest roditeljima o načinu ostvarivanja prava na subvencionirani prijevoz učenika

Autor: Antonela Marinović Musa / Dnevni list
Izvor: Ljportal.com

Objava Raste zanimanje za glazbeno obrazovanje u Ljubuškom: Glazbena škola slavi 30 godina djelovanja pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo