Ranjeni nastavnik skinut s respiratora, otac djeteta bit će predat Tužilaštvu TK

TUZLA, (FENA) – Nakon jučerašnjeg nemilog događaja u Osnovnoj školi Lukavac Grad, nadležni organi nastavljaju istragu i preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

Ranjeni nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović, prema informacijama sa Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, sinoć je skinut sa respiratora. 

– Pacijent N.O. samostalno diše, svjestan je i trenutno stabilan, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje izuzetno teško. U toku dana planirano je obavljanje dodatnih dijagnostičkih radnji – rečeno je u UKC Tuzla. 

Službenici Uprave policije MUP-a TK po nalogu nadležnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK jučer su pretresli kuću maloljetnog djeteta, a potom lišili slobode njegovog oca.

– S djetetom iz Lukavca, u skladu sa zakonskog regulativom, postupaju nadležne službe socijalne zaštite i relevantne medicinske ustanove. Također u skladu sa zakonskim procedurama, eventualno i nadležni sud u vanparničnom postupku. Više informacija o tome Tužilaštvo ne može saopćiti (dijete ne može biti izloženo krivičnom progonu) jer postoje zakonske procedure postupanja. Otac djeteta će danas biti predat u nadležnost Tužilastva, osumnjičen je za dva krivična djela, te će se ispitati i poduzet će se dalje mjere u odnosu na njega, najvjerovatnije će biti predložena mjera pritvora – navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović. 

Zbog jučerašnjeg slučaja okončana je školska godina na području Tuzlanskog kantona. 

Ranjeni nastavnik skinut s respiratora, otac djeteta bit će predat Tužilaštvu TK Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO